De romantische badkamer: zo verras je je partner

Niks is lekkerder dan een avondje thuis doorbrengen met uw partner. Romantisch met de kaarsjes aan. Samen op de bank een film kijken, een heerlijk gerecht bereiden in de keuken of samen in bad om even helemaal te ontspannen. Met deze tips tovert u uw badkamer om tot romantische plek en sfeervolle ruimte.

Uw badkamer sfeervol maken

Het begint allemaal met sfeer brengen in uw badkamer. Want u wilt natuurlijk wel een relaxte sfeer creëren, zodat jullie optimaal kunnen ontspannen. Sfeer brengen in uw badkamer kan op veel verschillende manieren. Wij delen graag een aantal van onze favorieten:

Ruim de boel op

Voordat u sfeer gaat maken in uw badkamer, wilt u natuurlijk eerst dat alles is opgeruimd. Want met een vieze badkamer is sfeer nogal lastig te creëren en de rust ver te zoeken. Gooi alle vieze was in de wasmand, maak de wasbak(ken) en spiegel schoon en haal een doekje over de vloer. Heeft u nog steeds het gevoel dat het niet opgeruimd is? Werk met opbergboxen of leuke mandjes om alle losse spullen in op te bergen. Of rol je handdoeken op in plaats van dat je ze vouwt, dat geeft een leuk effect. Leg ze neer op een wandplank of stapel ze op elkaar in een open kast.

Kies de juiste verlichting

Wilt u sfeer aanbrengen in uw badkamer dan is verlichting een onmisbaar onderdeel. Want zo’n felle plafondlamp brengt natuurlijk niet heel veel sfeer met zich mee. Wil je een romantische badkamer creëren ga dan voor dimbare lampen of lampen die weinig licht geven. Het liefst in een warme kleur. Of zet de lampen uit en plaats een aantal kaarsen in de badkamer. Absolute sfeermakers!

Ga voor een lekkere geur

Misschien is het niet iets waar u direct aan denkt bij het maken van een sfeervolle badkamer. Toch is geur een belangrijk onderdeel om volledig te kunnen ontspannen. En dat is natuurlijk precies wat u wilt tijdens een romantische avond in de badkamer. Zet geurstokjes neer, plaats geurkaarsen in de badkamer of voeg een olie met geur toe aan het bad. Dat wordt sowieso ontspannen!

Zet een muziekje op

Een beetje muziek op de achtergrond doet het altijd goed als u sfeer wilt in de badkamer. Zet een romantische muzieklijst op of gewoon uw favoriete playlist. 

Glaasje wijn erbij

Een goed glas wijn mag tijdens een romantische avond in de badkamer niet ontbreken. Breng samen een toost uit en ontspan even helemaal onder het genot van een lekker wijntje. Tip: trek een fles rode wijn open, want een witte wijn blijft niet lang koud als jullie in een dampend warm bad zitten