De tafel dekken voor Pasen: 5 leuke ideeën

Eitjes koken, broodjes afbakken, paasbrood snijden, verse roomboter klaarzetten. Het bereiden van een paasbrunch is zo lastig niet, maar bij een gezellige paasbrunch hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel. Want met een mooi gedekte tafel smaakt die paasbrunch extra goed. Met deze leuke ideeën en simpele tips kleed u uw tafel in een mum van tijd paasachtig aan.

Kleed de tafel aan met een tafelkleed

De basis van een mooi gedekte tafel is het neerleggen van een mooi tafelkleed. U kunt kiezen voor een papieren wegwerp tafelkleed met een leuke paasprint, maar een stoffen tafelkleed doet het ook goed om de ruimte feestelijk aan te kleden. Denk aan een tafelkleed in een mooie pastelkleur geel, turquoise, paars, blauw of groen. Tip: ga voor een tafelkleed in een effen kleur, zodat u de tafel met kleurrijke accessoires en kleine details kunt aankleden, zonder dat het te druk wordt.

Haal uw servies uit de kast

Heeft u prachtig servies in de kast staan? Pasen is de perfecte gelegenheid om het prachtige servies af te stoffen en uit te stallen. Tip: maak gebruik van grote en kleine borden die u op elkaar zet en leg tussen de verschillende lagen een kleurrijke servet. Zo creëert u een speels effect. Let er goed op of het servies in zijn geheel mooi  bij elkaar past, poets uw zilveren bestek op en uw tafel is al snel op zijn paasbest. 

Kleed de tafel aan met bloemen of takken

Denkt u aan Pasen dan denkt u waarschijnlijk aan de lente, de vogels en prachtige bloemen die in bloei staan. Of wat dacht u van prachtige paastakken. Zowel met bloemen als takken kunt u uw tafel mooi aankleden. U kunt bij de bloemist een mooie grote bos uit te zoeken voor in het midden van de tafel, maar u kunt ook werken met losse bloemen. Kies voor een klein vaasje, glaasje of een leeg bierflesje waarin u de losse bloemen kunt plaatsen. Door verschillende bloemen te combineren of wat groen toe te voegen, geeft het al snel een warme en romantische sfeer.  

Maak gebruik van kleurrijke servetten

Natuurlijk mogen mooie kleurrijke servetten op tafel niet ontbreken. Ga voor een kleur servetten die mooi past bij de rest van uw tafel. Bent u voor een effen tafelkleed gegaan? Dan staat een servet met (paas)print er goed bij.

Personaliseer

Verwacht u veel gasten aan tafel of vindt u het leuk om plaatsen toe te wijzen? Maak dan gebruik van naamkaartjes. U kunt er natuurlijk voor kiezen om simpel een klein briefje neer te leggen, maar hoe leuk is het om zelf creatief te zijn en te werken met stempels, lint of gekleurde stiften? Schrijf bijvoorbeeld de naam op een gekookt ei en zet deze in een eierdop. Een van de vele opties. Op internet vindt u talloze leuke ideeën en voorbeelden.

Wij wensen u alvast een fijne Pasen en kom gezellig langs voor een persoonlijk advies op 2e Paasdag!