Dé tegeltrends van dit moment!

Bent u ook zo’n fan van tegels als wij? Het mooie aan tegels is dat u hiermee eenvoudig een andere uitstraling creëert. Misschien wilt u uw tegels vervangen, maar weet u niet zo goed welke tegel u moet kiezen. In dit blog komen een aantal tegeltrends voorbij, zodat de keuze hopelijk iets makkelijker wordt.

Hexagon tegels

Waar de standaard vorm van een tegel misschien vierkant of rechthoekig is, passeren tegels met andere vormen ook steeds vaker de revue. De hexagontegel, of ook wel de honinggraattegel, is hiervan een goed voorbeeld. Deze vorm zorgt voor een speels effect en een unieke uitstraling in uw interieur.

Zellige tegels

Zellige tegels zijn Marokkaanse tegels gemaakt van ongeraffineerde natuurlijke klei. Op de tegels wordt een laag glazuur aangebracht in veel verschillende kleuren. Van parelmoer tot mooie vulkanische tinten. En het mooie aan deze tegel is: elke tegel is uniek.

Metrotegels

Metrotegels zijn oorspronkelijk ontworpen voor de Franse metro en zijn terug van weg geweest. Typerend voor deze tegel met vintage look is het rechthoekige facet, waarbij het lijkt alsof de tegel uit de muur komt. Een soort 3D-effect dus. Plaats de tegels halfsteens of juist recht onder elkaar, alles is mogelijk.

Hongaarse punt

De Hongaarse punt, ook wel de Chevron-tegel genoemd, lijkt in eerste instantie op de visgraat, maar als u goed kijkt ziet u toch wel wat verschillen. De Chevron-tegel zorgt voor een interessant lijnenspel door de schuine zijdes aan de kopse kant. Met als resultaat een klassieke en stoere uitstraling.

Metallic tegels

Houdt u wel van een beetje anders? Dan zijn metallic tegels wat u zoekt! En binnen de metallic tegel kunt u alle kanten op. Gaat u voor een tegel met een gloed van goud, zilver, brons, koper of zwart? Combineer de metallic tegel met hout en/of marmer in uw interieur en uw huis ademt een en al luxe.