De voordelen van een Sunshower

Een momentje van ontspanning na uw werk, ’s ochtends aan het begin van de dag of in de avond voor het slapen: met een Sunshower maakt u van het douchen een relaxmoment. Elke keer weer. Maar wat is een Sunshower nou precies en wat zijn de voordelen? We vertellen het u in dit blog!

Wat is een Sunshower?

Een Sunshower heeft of alleen infraroodlicht of infrarood- én zonlicht. De infraroodstraling van een Sunshower dringt diep door in de huid. De warmte wordt veroorzaakt door moleculen die in beweging komen door de energie van het infraroodlicht.

De voordelen van een Sunshower

Een warme gloed tijdens het douchen, dit klinkt natuurlijk al erg aangenaam. Maar een Sunshower levert niet alleen een aangenaam gevoel, het gaat veel verder dan dat. Hieronder leest u de voordelen van een Sunshower.

Sneller herstel van de spieren

Heeft u gister een flink potje getennist of heeft u sowieso vaak last van gespannen spieren? Een Sunshower is dé uitkomst. De infraroodstraling versnelt de bloedcirculatie waardoor het zuurstofgehalte in uw bloed toeneemt. Met als resultaat verminderde spierpijn en stijfheid!

Dieptereiniging van de huid

Ook het grootste orgaan van het lichaam profiteert van een Sunshower. De warmte van  het infraroodlicht zorgt voor verwijding van de poriën, waardoor de huid een dieptereiniging krijgt. Crèmes en bodylotions worden hierdoor na het douchen beter opgenomen. Het lijkt wel alsof u een dagje naar de spa bent geweest, zo zacht is uw huid!

Verlichting van reumatische klachten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van infraroodlicht reumatische klachten op korte termijn kan verlichten. Dit resulteert in minder stijve gewrichten of spieren en dus: minder pijn!

Betere en gezondere bloedcirculatie

Zoals we al eerder benoemden zorgt de Sunshower voor een betere bloedcirculatie. Niet alleen uw huid, spieren en gewrichten profiteren hiervan, het is goed voor héél uw lijf. Hierdoor voelt u zich na een douchesessie met de Sunshower een stuk relaxter.