Drie heerlijke paasrecepten op rij

Bijna Pasen! Dus tijd voor lekker eten

Klaar met de standaard paasbrunches en diners? Verras uw gezelschap met een twist op de jaarlijkse croissants en eitjes. Wij hebben drie snelle en gemakkelijke recepten voor u uitgekozen. Lees verder. Dan heeft u de belangrijkste voorbereiding al gedaan!

Dikke yoghurt met rood fruit

Een goede brunch begint met yoghurt en rood fruit! Lekker en fris. Uitermate geschikt als starter. Bovendien is het ook ontzettend kleurrijk. Een feest op tafel. En het past goed bij de pas begonnen lente! 

Per persoon heeft u het volgende nodig:

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 150ml (plantaardige) melk (of Kefir)
  • 1 banaan
  • Flinke hand rood fruit
  • 100 gr kwark of dikke yoghurt
  • Scheutje water
  • Granola

Stap 1:

  • Een avond van te voren weekt u alvast de eetlepels chiazaad met de melk of Kefir. Roer het geheel goed door elkaar en stop het in een afgesloten potje. Even goed schudden en zet het daarna een nachtje in de koelkast. De chiazaden zuigen zich vol met melk, waardoor een puddingachtig geheel ontstaat.

Stap 2:

  • ‘s Ochtends gaat u het recept verder afmaken. Snij 1/3e van de banaan in plakken en leg deze onderop in een groot glas. Een tumbler is ideaal. Doe vervolgens de kwark boven de schijfjes banaan. Top af met de chiazaad pudding en strijk het geheel glad. 

Stap 3:

  • Pureer de rest van de banaan met het rode fruit en een scheutje water. Zorg dat er een smoothie-achtig geheel ontstaat. Giet dit vervolgens voorzichtig in het glas, zodat het niet spettert. 

Stap 4:

  • Aftoppen met Granola.

Voila! En recept nummer 1 is klaar om te serveren. Gemakkelijk en snel, zoals beloofd.

 

Scones met clotted cream

Een van oorsprong Schotse lekkernij. Overgewaaid naar Nederland. En inmiddels een echte Paas-klassieker. In dit geval met een kleine zoete twist.

Voor 8 scones heeft u het volgende nodig:

  • 250 gr speltmeel
  • 3 eetlepels honing
  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 75 ml melk
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • Snufje zout

Stap 1:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe het speltmeel samen met de bakpoeder in een kom of keukenmachine. Voeg hier ook een snufje zout aan toe. 

Stap 2:

  • Klop de melk, en het ei los. De vervolgens de honing, kokosolie en het ei-mengsel bij elkaar in de kom met het mengsel van bakpoeder en speltmeel. Let op: houd 1 eetlepel apart voor de scones. Kneed vervolgens het mengsel met uw handen of deeghaken tot een deegbal.

Stap 3:

  • Voeg de kokos en de in snippers geraspte chocola toe aan het geheel. Kneed ook dit door het mengsel. Vervolgens rolt u het geheel met een deegroller tot een plak van ongeveer 1.5 cm dik.

Stap 4:

  • Steek met een glas (doorsnede van 6 cm) 8 rondjes deeg uit. Leg deze vervolgens op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Tot slot, bestrijk de rondjes met het overgebleven ei mengsel.

Stap 5:

  • Zet de ovenplaat in de oven en bak de scones in 12 minuten gaar.

En ook uw scones zijn klaar om op tafel te zetten! Vijf stappen klinkt als veel werk. Toch is dit recept binnen een half uur te serveren. In de 12 minuten oventijd kan u de yoghurt met chiazaad en rood fruit klaarmaken. Lekker efficiënt dus!

Last but not least: Eggs Benedict 

Met dit recept gaan we de oceaan over. Eggs Benedict is ontstaan in New York als katerontbijt. Nu geserveerd als Paasmaaltijd bij uitstek. Deze klassieker van ei en hollandaisesaus mag niet ontbreken op uw tafel. Wij hebben hem gemaakt met zalm in plaats van ontbijtspek. U ook?

Voor 4 personen heeft u het volgende nodig:

  • 4 eieren
  • 200 gr gerookte zalm
  • Zuurdesembrood (ongesneden)
  • 2 citroenen
  • Zout en peper

Tip: zorg voor kakelverse eieren. Dan zit het eiwit steviger om de dooier. Dit maakt het pocheren veel makkelijker!

Stap 1:

  • Ter voorbereiding: Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Pers het sap vast uit de citroenen. En zorg dat u kleine blokjes ijskoude boter klaar hebt staan.

Stap 2:

  • Scheid de eieren. Klop 2 eidooiers au-bain-marie in een grote kom. Voeg stuk voor stuk de klontjes boter toe en blijf goed kloppen totdat de saus pakt. Geduld is het belangrijkste ingrediënt. Zorg dat de saus niet te warm wordt, anders krijgt u een soort roerei. 
  • Au-bain-marie, wat is dat? U brengt een pan water op de juiste temperatuur. Vervolgens plaatst u de kom bovenop de pan. De inhoud van de kom neemt vervolgens de temperatuur van de pan over.

Stap 3:

  • Als de saus dik begint te worden voegt u het citroensap, zout en peper al kloppend toe. Al de saus de juiste smaak en dikte heeft haalt u hem van het vuur (even proeven dus!). Laat de pan met het hete water even op het vuur staan. U wilt de saus misschien nog even terug op temperatuur brengen.

Stap 4:

  • Pocheren maar! Hoe? Breng een pan water aan de kook. Zorg voor kleine bubbels. Maak vervolgens met een lepel een draaikolk in de pan. Breek daarna het ei boven de draaikolk. Wacht 3 tot 5 minuten voor een zachtgekookt ei. 5 minuten of langer voor een hardgekookt ei. Onze tip: zachtgekookt is het lekkerst bij de Eggs Benedict.

Stap 5:

  • Snijd het brood en rooster deze kort in de oven of het broodrooster. Smeer in met een beetje boter en beleg met de gerookte zalm. Dit kunt u mooi doen in de tijd dat de eieren koken.

Stap 6:

  • Haal de eieren uit de pan en laat ze uitlekken. Leg ze vervolgens op de boterhammen met zalm. Warm de hollandaisesaus nog even op boven de pan die u hier in eerste instantie voor heeft gebruikt. Giet de saus, als ‘ie op temperatuur is, voorzichtig over de broodjes. Top af met een paar draaien gemalen peper. En ook uw Eggs Benedict met zalm zijn klaar om op tafel te zetten. 

Zorg dat het water tijdig aan de kook is. Dan bespaart u uzelf veel tijd! Wij hebben dit recept binnen een half uurtje klaargemaakt. Dat lukt u vast ook wel.

Bon appetit!

Uw Pasen is compleet met deze gevarieerde recepten. Even iets anders dan normaal. Maar ontzettend lekker en gemakkelijk op tafel te zetten. Eet smakelijk!

En, heeft het gesmaakt?

Laat het ons weten via Instagram of Facebook. Een fijn Paasweekend, namens het hele team van Grando.