

De koudste periode van het jaar is inmiddels écht ingezet. Druilerige en korte dagen, Sinterklaas is net het land uit en we kunnen de Kerstballen weer uit de kast halen. En alhoewel deze periode meestal niet het meest geliefde jaargetijde is, heeft het heus ook veel moois te bieden! Wacht dacht je bijvoorbeeld van heerlijke schotels met winterse producten zoals pompoen, paddenstoelen, appels en – onze favoriet – stoofvlees? Je raadt het al… tijd voor drie heerlijk herfstige recepten. Vegetarisch, met vlees of vis en niet al te ingewikkeld, beloofd!
Onze favoriete oranje vrucht: pompoen! Heb je die tot nu toe alleen ter decoratie gebruikt? Dan gaan we je vandaag verrassen. Geen pompoensoep (dat doet iedereen), wel een smaakvol - en simpel! – gerecht met feta en couscous. Eerlijk is eerlijk, het kost even wat kracht om de pompoen te schillen, maar dan heb je ook wat. Daarbij beloven we dat de rest van het recept snel en gemakkelijk te maken is.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
Voor recept twee heb je een beetje geduld voor nodig, maar dan heb je een overheerlijke herfstige stoof én als bonus een heerlijk geurend huis!
De volgende ingrediënten heb je nodig (2 personen):
Aan de slag:
Serveren doe je bijvoorbeeld met gekookte aardappelen. Smullen!
Bij vis denk je al snel aan zomerse gerechtjes. Dit recept bewijst echter dat het ook anders kan! Smakelijk, voedzaam en toch niet té zwaar, maar wel met herfstige ingrediënten!
Voor twee personen houd je het volgende boodschappenlijstje aan:
Koken maar!
Een onweerstaanbaar recept dat je bijvoorbeeld serveert met een heerlijke risottorijst.
Eet smakelijk!