4 tips voor een badkamer met een schuin dak

Een badkamer met een schuin dak, help! Je wil de vierkante meters in de badkamer natuurlijk zo effectief mogelijk benutten. Maar hoe pak je dat aan? Deze vier tips zijn het bewijs dat een schuin dak helemaal geen probleem hoeft te zijn. Sterker nog, het maakt je badkamer alleen maar mooier!

1. Plaats een dakkapel

Oke, we trappen meteen goed af: een dakkapel. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar een dakkapel kan prima in een badkamer geplaatst worden. Het is een perfecte manier om je badkamer te vergroten. En behalve de extra meters profiteer je daarnaast van extra lichtinval. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het biedt ook mogelijkheden voor extra opties. Denk aan verluchtingsroosters of volledig geïntegreerde badkamer ventilatie.

2: Opvallende vormen en designs

De indeling is bij een badkamer met schuin dak heel belangrijk. Ga voor ‘ondiepe’ maar brede meubels. Wat dacht je van een wastafel? Ook een toilet past vrijwel altijd onder een schuin dak. Daarnaast is een bad prima geschikt voor deze plek. Het plaatje wordt zelfs nóg mooier met een schuine wand met dakraam. Eventueel kun je een laag bad - ingelegd in de vloer - overwegen. Wanneer het dak wat hoger is, is zelfs een douche op maat een optie.

3: Extra opbergruimte

Wil je liever geen bad, douche of wastafel onder je schuine wand? Bijvoorbeeld omdat je dat onhandig vindt omdat je zelf erg lang bent? Geen zorgen. Je kunt er ook kastruimte van maken. Je kunt kiezen voor een kast die je met deurtjes af kunt sluiten, maar een paar simpele planken doen ook al wonderen. Berg hier je handdoeken of badkamerspulletjes in op, en je hebt nooit meer last van loze ruimte in je badkamer!

4: De ruimte optisch vergroten

Een schuine wand maakt je badkamer daadwerkelijk kleiner, waardoor de ruimte logischerwijs ook klein kan aanvoelen. Maar je kunt de badkamer wel optisch vergroten. Stap 1 is om transparantie te creëren. Om iets groter te laten lijken moet je er doorheen kunnen kijken. Kies dus bijvoorbeeld voor een doorzichtige douchewand. Let daarnaast op kleurgebruik. Daarbij geldt: hoe lichter, hoe groter. En lichte kleuren ogen fris! Vergeet ook het effect van spiegels niet. Hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker het gevoel. Kies voor een spiegel aan de muur of ga voor een groots effect met een 'full-length mirror’

Kortom: of je nu een kleine badkamer onder een schuin dak hebt of een grote badkamer, er zijn verschillende mogelijkheden om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Advies over de inrichting van je badkamer?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het schuine dak in jouw badkamer? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken. Onze adviseurs vertellen je graag meer!

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jou één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor je met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.