Een badkamer met een schuine muur: help!

Een badkamer met een schuin dak: dat kan bijzonder lastig zijn. Zeker wanneer de badkamer klein is wil je alle vierkante meters zo effectief mogelijk benutten. Hoe pak je dat aan? Wij van Grando hebben vier slimme tips (met voorbeelden!) voor je op een rijtje gezet. We bewijzen: dat schuine dak hoeft helemaal geen probleem te zijn. Sterker nog, met een beetje creativiteit maak jij je badkamer nóg mooier!

1.     Plaats een dakkapel

We trappen meteen af met de meest rigoureuze oplossing: de dakkapel. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar een dakkapel kan prima in een badkamer geplaatst worden! Het is een goede mogelijkheid om de badkamer te vergroten. En behalve de extra meters profiteer je daarnaast van extra lichtinval. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Vergeet daarbij ook niet de mogelijkheid tot extra opties. Zo is het mogelijk om een dakkapel te voorzien van verluchtingsroosters of kies je zelfs voor volledig geïntegreerde badkamerventilatie. 

2.     Wat past er onder de schuine wand?

Niet het budget om een volledig nieuwe dakkapel te plaatsen? Denk dan goed na over hoe je de ruimte onder het schuine dak optimaal kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door te bepalen welke meubels je er kunt plaatsen. Ga daarbij voor ‘ondiepe’ maar brede meubels. Wat dacht je van een wastafel? Ook een toilet past vrijwel altijd onder een schuin dak. Daarnaast is een bad prima geschikt voor deze plek. Het plaatje wordt zelfs nóg mooier wanneer dit bad zich onder een schuine wand met dakraam bevindt. Eventueel kun je een laag bad - ingelegd in de vloer - overwegen. Zelfs een douche op maat is een optie: wanneer het dak wat hoger is kun je onder het stukje schuine wand absoluut comfortabel douchen!

3.     Extra opbergruimte

Wil je liever geen bad, douche of wastafel onder je schuine wand? Bijvoorbeeld omdat je dat onhandig vindt omdat je zelf erg lang bent? Geen zorgen. Maak er dan kastruimte van. Je kunt kiezen voor een kast die je met deurtjes af kunt sluiten, maar een paar simpele planken doen ook al wonderen. Berg hier je handdoeken of badkamerspulletjes in op, en je hebt nooit meer last van loze ruimte in je badkamer!

4.     De ruimte optisch vergroten

Een schuine wand maakt je badkamer daadwerkelijk kleiner, waardoor de ruimte logischerwijs ook klein kan aanvoelen. Om dit gevoel tegen te gaan kun je maatregelen nemen om de badkamer optisch te vergroten. Dat doe je allereerst door transparantie te creëren. Om iets groter te laten lijken moet je er doorheen kunnen kijken. Kies dus bijvoorbeeld voor een doorzichtige douchewand. Let daarnaast op kleurgebruik. Daarbij geldt: hoe lichter, hoe groter. Bijkomend voordeel: lichte kleuren ogen fris! En tenslotte, vergeet het effect van spiegels niet. Hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker het gevoel. Kies voor een spiegel aan de muur of ga voor en groots effect met een zogenaamde ‘full length mirror’. Wil je meer weten over het creatief inrichten van een kleine badkamer? We schreven er al eerder een blogpost over. Lees hier meer.

Meer advies over het inrichten van een badkamer met schuine muur? Zoek hier een Grando adviseur bij jou in de buurt en neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer!