Een badkamer voor senioren: zo pak je dat aan

Laten we eerlijk zijn, uiteindelijk worden we allemaal een jaartje ouder en ook wat minder mobiel. Voor een senioren badkamer zijn comfort en veiligheid daarom heel belangrijk. Maar hoe pak je dit aan zonder de sfeer in de badkamer te verliezen? Wij geven je een paar handige tips.

Klein beginnen

Allereerst is het slim om alle wensen op papier te zetten. Waar heb jij in de badkamer nu echt behoefte aan nu je wat meer last krijgt van kleine gebreken? Denk aan een antislip vloer, het bad vervangen voor een inloopdouche of slimme verlichting. Nadat je dit hebt gedaan, kun je veel gerichter aan de slag.

Plaats beugels voor extra houvast

Een badkamer voor ouderen moet genoeg plekken hebben waar je je goed vast kunt houden. Bijvoorbeeld bij binnenkomst, bij het toilet, de douche en eventuele tussenruimtes. Door hier speciale steunbeugels te plaatsen, heb je altijd genoeg ondersteuning.

Tip van adviseur Jip: wil je ervoor zorgen dat de badkamer toch één geheel blijft? Kies voor de beugels dan een kleur die past bij het huidige interieur.

Antislip vloer

Voor een veilige senioren badkamer is een antislip vloer een goede keuze. De kans op uitglijden wordt hierdoor veel minder. Maar geen zorgen, je hoeft hiervoor geen geheel nieuwe vloer aan te schaffen. Op je huidige vloer kan gewoon een antislip coating worden aangebracht. Tenzij je juist een nieuwe uitstraling in je badkamer wil. In dat geval kun je wel kiezen voor een nieuwe vloer. Want je bent nooit te oud voor verandering in huis!

Vervang het bad door een inloopdouche

Urenlang badderen is natuurlijk heerlijk. Maar helaas wat minder praktisch als je steeds minder goed uit bad kunt stappen. Een inloopdouche is dan de perfecte uitkomst. Helemaal in combinatie met een douchezitje en geen drempels. Zo ben jij in een mum van tijd weer fris en fruitig. En dat op een veilige manier!

Tip van adviseur Jip: wil je iets extra’s toevoegen? Wat dacht je van een sunshower met infrarood en uv-licht. Zo krijg je meer energie en het helpt bij het ontspannen van de spieren en verlichting van pijn. Zo heb je de gemakken van een wellness gewoon in je eigen badkamer.

Kies voor een in hoogte verstelbaar toilet

In een badkamer voor ouderen mag een passend toilet natuurlijk niet ontbreken. Met een hoger toilet of zelfs een in hoogte verstelbaar toilet kan jij veel makkelijker zitten en opstaan.

Checklist senioren badkamer

Weet je ondertussen precies wat je nodig hebt om een veilige badkamer voor ouderen te maken? Mooi! Voor het gemak hebben we hieronder een kleine checklist, zodat je zeker niks kan vergeten:

  • Kies voor een zorgtoilet
  • Laat een inloopdouche plaatsen
  • Plaats steunbeugels
  • Verwijder drempels
  • Zorg voor antislip vloeren
  • Maak een brede doorgang

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jouw één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor je met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.