Een badkamermeubel plaatsen doe je zo

Het plaatsen van een badkamermeubel uitbesteden? Onzin! Dat doe je toch gewoon zelf!? Maar hoe hoog hang je een badkamermeubel op en waar moet je allemaal rekening mee houden? Terechte vragen waar wij het antwoord op hebben! Je leest het allemaal in deze blog.

Stap 1: Planning en voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat je de ruimte eerst nauwkeurig opmeet en goed nadenkt over de indeling van je badkamer. Welke functionaliteiten zijn belangrijk? Wil je extra opbergruimte of een dubbele wastafel? Denk ook na over de kleur, afwerking en stijl van je nieuwe badkamermeubel. Heb je gevonden wat je zocht? Bestellen maar!

Stap 2: Verwijder het oude badkamermeubel

Je kunt natuurlijk geen nieuw badkamermeubel plaatsen zonder dat de oude van de muur is. Haal al je spullen van en uit het meubel en verwijder je oude badkamermeubel. Maak ook gelijk de ruimte vrij, zo heb je genoeg werkruimte voor je nieuwe klusproject en kun je meteen checken of er geen beschadigingen aan de muur of de vloer zijn.

Stap 3: Dubbel check

Heb je jouw badkamermeubel ontvangen? Check dan of alle onderdelen in de doos zitten. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt. Denk aan een waterpas, boormachine, schroevendraaier, pluggen en schroeven. En het is natuurlijk belangrijk dat je de instructies zorgvuldig leest voordat je begint. Hierna kan het monteren beginnen!

Stap 4: Plaats je nieuwe badkamermeubel

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen is het tijd om je badkamermeubel te plaatsen. Volg de instructies stap voor stap en zorg dat alles perfect is uitgelijnd met je waterpas. Maar hoe hoog plaats je het badkamermeubel? De standaardhoogte voor de bovenkant van een wastafel is 90 cm, inclusief waskom of wastafel.

Stap 5: Tijd voor de finishing touch

Als het meubel eenmaal stevig op zijn plaats hangt, hoef je nog maar één ding te doen. En dat zijn finishing touches toevoegen. Plaats accessoires, handdoeken, zeepdispensers en andere leuke items toe om jouw badkamer een persoonlijke look te geven. Hierna is jouw nieuwe badkamermeubel een feit!

 

Ontdek ons aanbod badkamermeubels

Bij Grando vind je een ruime collectie badkamermeubels in alle kleuren en stijlen. Genoeg keuze om de badkamer van je dromen te realiseren. Breng een bezoek aan de Grando vestiging bij jou in de buurt en laat je inspireren!