Een badkuip in de badkamer: dit zijn de opties

Het juiste bad kopen is een taak die aandacht vraagt. Er zijn veel verschillende soorten, vormen en toevoegingen denkbaar. Maar welke kuip is nu geschikt voor uw badkamer? We zetten de bekendste opties op een rij.

Het ligbad

Een ligbad is ideaal om even helemaal te ontspannen na een lange werkdag. De kuip is wat langer dan normale badkuipen, waardoor u voldoende ruimte hebt om uw benen te strekken. Daarnaast is aan de ontwerptafel rekening gehouden met de houding van uw rug. Zo is één zijkant minder steil voor optimaal ligcomfort.

Losstaand bad

Voor de wat grotere badkamers is een losstaand bad een goede optie. Een losstaand bad staat los van muren en neemt daardoor meer ruimte in beslag. Dat maakt dat het een echte eyecatcher van de ruimte wordt. Losstaanden baden hebben daarom een opvallend en luxe karakter.

Inbouwbad

In veel Nederlandse badkamers vinden we een inbouwbad. Een inbouwbad wordt ingebouwd in een ombouw met hetzelfde design als de rest van de badkamer, waardoor hij volledig wordt opgenomen in het geheel. Al zien we ook steeds vaker dat men juist kiest voor een heel ander design voor de ombouw. Juist om het bad een heel eigen identiteit te geven.

Hoekbad

In een compacte badkamer is de ruimte beperkt. Met een hoekbad haalt u er toch het maximale uit. Door een bad in de hoek van de kamer te plaatsen, blijft er namelijk meer ruimte over voor bijvoorbeeld een toilet of ander meubel. Een hoekbad is over het algemeen wat kleiner dan andere badkuipen.

Zitbad

Een andere optie voor een kleinere badkamer is een zitbad. Zo’n badkuip heeft een zitplateau aan één zijde, waardoor zitten tijdens het badderen mogelijk is. Voor minder mobiele ouderen een absolute plus. En omdat zittend badderen minder ruimte in beslag neemt, zijn zulke badkuipen minder lang.

Instapbad

Bent u minder mobiel en hebt u moeite over de badrand te stappen? Dan ligt een valpartij op de loer. Met een instapbad verkleint u de kans op een ongeluk. Dankzij het deurtje stapt u eenvoudig het bad in, waarna u het bad helemaal vol kan laten lopen.

Voordelen combineren

Pin u vooral niet vast op een van de bovenstaande kuipen. In veel gevallen is een combinatie tussen de verschillende soorten mogelijk. Een instapbad met zitje. Een ingebouwd hoekbad of een losstaand ligbad op pootjes. Bovendien voegt u naar eigen wens extra’s toe, zoals een whirlpoolfunctie of een douchekop. Zo geniet u optimaal van uw welverdiende rust in bad. 

Wilt u meer informatie? We vertellen het u graag in de showroom.