Een donker kleurenpalet voor Marianne en Patrick

Ze begonnen met de badkamer en waren zo blij met het resultaat dat ook de keuken van Marianne en Patrick er toen aan moest geloven. Rust, voldoende opbergruimte en sfeer stond voor de twee hoog op de wensenlijst; iets waar Grando wel raad mee wist.

Ontmoet de klant

Wie: Marianne (44), Patrick (45), Luca (16), Mauro (14) en Zoia (11).
Type woning: nieuwbouw hoekwoning, gebouwd in jaren 30-stijl.
Woonstijl: modern, warm en een tikkeltje klassiek.
Het mooiste aan de keuken: “De ruimte, rust en warme sfeer.”

Wellness

We wonen hier sinds 2007 naar volle tevredenheid”, vertelt Marianne. “Er zijn voldoende kamers, de kinderen hebben vrienden en ook met de buren hebben we het getroffen.” Het huis wordt door de jaren heen goed onderhouden door de twee, maar de eerste grote verbouwing vindt plaats in 2018 als ze de badkamer willen aanpakken. Op aanraden van vrienden komen ze uit bij Grando. “We hadden geen enorme wensenlijst, maar wilden vooral voldoende opbergruimte en een wellness sfeer.” De adviseur stelt voor het bad te vervangen door een ruime inloopdouche. Niet zomaar eentje, maar een dubbele. “We hebben een druk gezin en zijn allebei zelfstandig ondernemer, dus onze momenten samen zijn zeldzaam. Het is heerlijk dat we nu de mogelijkheid hebben om samen te douchen en even te relaxen.” Het bankje in de douche met verwarmd rug- en zitgedeelte en de bekleding van lichtgekleurde kiezels versterkt het spagevoel.

IN DE SPOTLIGHTS

Ook adviseert de Grando-adviseur een donker kleurenpalet. Marianne: “Daar moest ik even aan wennen, ik was bang dat de ruimte er kleiner door zou lijken, maar nu ben ik blij dat we dit hebben doorgezet.” Omdat de badkamer is voorzien van één type grijze tegel krijg je een mooi geheel. “Het is alsof je wordt omhelsd als je binnenkomt, zo knus en sfeervol voelt het aan.” Dat warme effect wordt versterkt door het lichtplan. Buiten de verlichting in het plafond gaan de bewoners voor een apart lichtpunt boven de spiegel en worden de nisjes, meubels en het bankje extra uitgelicht. “Zoals bij een mooi schilderij of kunstwerk, daar zet je ook graag de spotlights op.” Wat meubels betreft, krijgen ze de tip om te kiezen voor grote gebaren, zoals de twee meter lange zwarte kast met diepe lades en zwartbetonnen blad. “Zwart op zwart vonden we best gewaagd, maar zo maak je een statement en daarbij straalt het veel rust uit. Helemaal in combinatie met de dubbele kolomkast en het zwarte frame van de douchewand wat nu helemaal in is.” De ovale waskom geeft zachtheid aan de strakke lijnen, net als de ronde spiegel en rvs-inbouwkranen.

DE BLIKVANGER

Een paar maanden later, na de zeer geslaagde badkamerrenovatie, gaan Marianne en Patrick het verbouwavontuur opnieuw aan met de keuken. “Omdat Grando bijna alles voor ons uit handen nam, durfden we dit aan.” Konden ze bij de badkamer nog redelijk uit de voeten met de indeling, in de keuken wordt alles omgegooid. “Samen met onze adviseur hebben we de mogelijkheden voor een kookeiland bekeken. Hiervoor moest wel eerst de trapkast eruit, een muur worden verplaatst, een nieuwe vloer worden gelegd en het plafond verlaagd...” Maar dan heb je ook wat! Het kookeiland is dé blikvanger van het huis. Doordat alles in de wanden eromheen is verwerkt, is een eiland gecreëerd dat vrij in de ruimte staat. In het bijna 4,5 meter lange betonnen aanrechtblad - waar alleen de Quooker-kraan trots bovenuit steekt - gaan de wasbak en inductiekookplaat vrijwel naadloos over in het oppervlak. En de afzuigkap? “Die zit verstopt in de kookplaat!” Nog dagelijks geniet het gezin van hun nieuwe badkamer en keuken. “We hadden niet durven
dromen dat het zo mooi zou uitpakken. De keuken is een heerlijke leefruimte geworden en de badkamer een spa aan huis. Beter bestaat niet!”