Een nieuwe badkamer in Amsterdam

Het ruime appartement van illusionist Victor Mids en zijn vriendin werd helemaal gestript en opnieuw ingedeeld. Daardoor had Victor alle vrijheid om de badkamer helemaal in te delen zoals hij dat wilde. Grando hielp om de puntjes op de i te zetten.

Ontmoet de klant

Wie: Victor (32, illusionist) en zijn vriendin.
Type woning: volledig gerenoveerd appartement (145 m2) in een pand uit 1928 in Amsterdam.
Woonstijl: modern met klassieke elementen.
Het mooiste aan de badkamer: “De spiegel boven de waskommen die maar liefst 2,5 meter lang is.”

Pas drie maanden wonen de bekende illusionist Victor en zijn vriendin in hun volledig gerenoveerde appartement in Amsterdam. “Het kwam ruim een jaar geleden op ons pad en we waren met-een verliefd op de hoogte van de ruimte. Het was een heel oud pand en zou daarom wel compleet gerenoveerd moeten worden.” Goede vriend en architect Rick Rijkse bood zijn hulp aan voor het ontwerp. 
Daarnaast kregen ze voor de badkamer hulp van een Grando-ondernemer. “Vorig jaar heb ik een optreden gedaan tijdens een zakelijk evenement. Na afloop raakte ik met iemand in gesprek over mijn nieuwe huis, zo kwam ik voor de inrichting van de badkamer bij Grando terecht.” 

Inspirerende plek

Victor had een grof idee hoe de badkamer eruit moest komen te zien. “Ik vind een modern interieur mooi, maar ik hou ook van gezelligheid.” De grijze neolith tegels met een wit streepje waren precies zijn smaak. Om eenheid te creëren kwamen die zowel op de vloer als tegen de muren, waardoor ze gelijk een perfecte basis vormden voor het vrijstaande solid surface-ligbad met matzwarte kraan. Ook voor de inbouwkranen bij de dubbele waskommen komen matzwarte inbouwkranen, die mooi weg- vallen in de tegels. Dé blikvanger is de spiegel boven de waskommen, die door Grando op maat is gemaakt en over de hele lengte van de 2,5 meter lange muur hangt. Voor Victor is de badkamer niet alleen een ruimte om te ontspannen maar ook een inspirerende plek. “Onder de douche krijg ik vaak ideeën voor nieuwe trucs!” De sfeer in de badkamer is voor hem dan ook heel belangrijk. “We hebben gekozen voor een uitgebreid lichtplan. Ik wilde verschillende soorten lampen, zodat ik er een beetje mee kan spelen: helder licht als ik mijn tanden poets en mooi zacht licht als ik in een romantische bui ben.” Dankzij de inbouwspeakers van Sonos, die Victor met zijn stem kan bedienen, kan hij muziek luisteren onder de douche.
 

Pietje-precies

Hoewel de architect een groot deel van de badkamer heeft ontworpen, is Victor ook erg blij met de rol die Grando speelde tijdens dit proces. “Ik ben een enorme perfectionist en de architect ook, het moet voor ons echt helemaal kloppen. Daarom gingen sommige ideeën een aantal keer heen en weer voordat we 100% tevreden waren.” Gelukkig bleek Grando dezelfde ‘Pietje-precies’-instelling te hebben. “Met de tips van de Grando-onder-
nemer hebben we de laatste puntjes op de i gezet. Zo hielp hij onder meer de juiste inbouwkraan kiezen en gaf hij het advies om een toilet in de badkamer te plaatsen. Dat laatste hoefde van mij niet, maar omdat hij het zo stellig adviseerde, heb ik het toch gedaan en daar heb ik absoluut geen spijt van. Het is inderdaad hartstikke handig. Sowieso ben ik megablij met het eindresultaat!”