Een nieuwe keuken of badkamer? Maak een moodboard!

Het inrichten van een nieuwe badkamer of keuken: het lijkt heel simpel. Maar dat kan nog wel eens tegenvallen. U moet nadenken over de indeling, de meubels, de kleuren, de materialen en ga zo maar door. Een moodboard kan het u een stukje gemakkelijker maken. Het helpt inspiratie op te doen, uw smaak visueel te maken en zorgt dat u niet te snel afwijkt van uw oorspronkelijke idee. Hoe u zo’n moodboard voor uw badkamer of keuken maakt? Zo!

De brainstorm

U begint met het opschrijven van ideeën die u direct al heeft. Waarschijnlijk heeft u in bladen, op tv of op bezoek bij vrienden of familie al leuke dingen voorbij zien komen. Het is de kunst om te achterhalen waarom u die ideeën interessant vindt. Gaat het u om de stijl (zoals modern, Scandinavisch of industrieel), om de gebruikte materialen (zoals hout, glas of marmer) of misschien spreken de gebruikte kleuren u juist aan?

Heeft u nog geen enkel idee? Neem dan de tijd om u te laten inspireren. Kijk in interieurboeken, woonbladen, brochures, Pinterest of neem eens een kijkje op onze website. Zoek ook eens naar de laatste keukentrends of badkamertrends. Neem alle mogelijkheden in u op. Uiteindelijk weet u welke stijlen u interessant vindt, en welke juist niet.

Tip: Knip of bewaar alvast interessante afbeeldingen, die komen later nog van pas.

 

Inspiratie verzamelen

Nu u weet in welke richting u moet zoeken, is het tijd om daar wat dieper in te duiken. Gebruik de termen uit de brainstorm en ga op zoek naar afbeeldingen waarvan u het wauw-gevoel krijgt. Platformen als Google Images, Getty, Unsplash, Pinterest en Instagram helpen u inspiratie voor uw keuken of badkamer op te doen. Sla de meest aansprekende plaatjes in één map op.

Tips bij het zoeken naar inspiratie voor uw badkamer of keuken:

  • Kies één inspirerend beeld en gebruik dat als inspiratiebron;
  • Bepaal een duidelijk kleurschema voor uw moodboard;
  • Houd rekening met de vorm en het lichtinval van de ruimte;
  • Denk naast meubels, materialen en accessoires ook aan structuren, vormen en patronen;
  • Verwijder zaken van een foto die u ook niet in uw ruimte zou willen hebben.

Inspiratie filteren

De kans is groot dat u nu meer afbeeldingen heeft dan nodig. Het is daarom tijd om het aantal afbeeldingen terug te brengen tot 10. Durf keuzes te maken. Selecteer afbeeldingen die niet te veel op elkaar lijken, maar wel goed op elkaar aansluiten. Haal weg, voeg weer toe en zoek waar nodig nieuwe inspiratie voor uw badkamer of keuken om tot de essentie van uw stijl te komen.

Moodboard opmaken

De laatste stap is om je moodboard aantrekkelijk en tactisch op te bouwen. Geef het meest inspirerende beeld een prominente plaats en gebruik de andere beelden als opvulling. Behoud de rust in het geheel door voldoende witruimte te laten. Klaar? Laat het resultaat even voor wat het is. Bekijk uw moodboard morgen nog eens en vraag u zich dan af of u net zo enthousiast bent als gisteren.

Een Grando moodboard maken?

Ook dat is mogelijk! Dat kan gemakkelijk door op een hartje te klikken bij de afbeelding op de website. Niet meer interessant? Klik dan weer op het hartje om de afbeelding te verwijderen uit uw favorieten. 

Heeft u uw moodboard voor uw badkamer of keuken klaar? Of bent u op zoek naar nog meer inspiratie? Kom eens langs in onze winkel of neem een kijkje op onze website.