Een plafond in de keuken: hier moet je op letten

Het is zover, het plafond in de keuken is aan vervanging toe. Een verlaagd plafond boven je kookeiland of juist een strakke, moderne afwerking? De mogelijkheden zijn eindeloos! Het verbetert ook in één keer de hele uitstraling van de keuken. Maar waar moet je allemaal aan denken bij een nieuw keuken plafond en hoe pak je het aan? Je leest het in deze blog.

Plan van aanpak

Waar begin je? Heel simpel! Bij het nadenken over wat je precies wil laten doen. Ga je bijvoorbeeld het oude plafond verwijderen zodat je gelijk oude materialen kunt vervangen en het nieuwe keuken plafond laat isoleren? Of je laat het oude plafond juist zitten en plaatst er een nieuw plafond onder. Hierna maak je een beslissing over het soort plafond. Denk aan gipsplaten, stucwerk, houten schrootjes of een spanplafond.

En niet geheel onbelangrijk, ga je het plafond zelf vervangen als de echte handige Harry die je bent of laat je dit door een professional doen? Wanneer je dit allemaal weet, kun je voorbereid aan de slag.

Let op: bij het plaatsen van een nieuw plafond onder het bestaande plafond moet je de bedrading en verlichting doortrekken. Dit komt omdat het keuken plafond nu een stukje lager komt te zitten.

Sfeerbepaling in de keuken

De keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Niet alleen om heerlijke maaltijden te bereiden, maar wanneer je een echte leefkeuken hebt, zit je hier ook lekker met familie en vrienden of ontbijt je uitgebreid met het gezin in het weekend. Denk dus goed na welke sfeer je in de keuken wil creëren met je nieuwe keuken plafond. Fan van een klassieke uitstraling? Kies dan voor enkele versieringen of kleine details. Voor een landelijke, rustieke uitstraling is een houten plafond een goede optie. Liever een moderne uitstraling? Kies dan voor een strak plafond.

Een verlaagd plafond

Veel mensen kiezen voor een verlaagd plafond in de keuken. En dat is niet zonder reden. Want op deze manier kun je leidingen en ventilatiekanalen onzichtbaar wegwerken. Wil je een verlaagd keuken plafond met spotjes? Ook die zijn makkelijk weg te werken voor een strakke uitstraling.

Een veelgebruikt materiaal voor een verlaagd keuken plafond is kunststof, wat ook wel een spanplafond genoemd wordt. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het goed bestand is tegen vocht en temperatuurwisselingen. Schimmels maken dus geen schijn van kans. En wanneer je lekker staat te kokkerellen maakt het dus niet uit dat het flink warm wordt in de keuken.

Tip: ben je van plan om je nieuwe keuken plafond ook te schilderen? Kies dan voor een lichte kleur om de ruimte optisch groter te laten lijken.

We hopen dat we je met deze tips je op weg helpen naar het kiezen van het juiste nieuwe keuken plafond. Op naar een hoop gezellige etentjes en fijne familiemomenten na deze keuken make-over. Zie jij het eindresultaat al voor je?

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jouw één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor je met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.