Een praktische bijkeuken: zo richt je die in

We kennen het allemaal, die ene ruimte in huis waar we alles dumpen. Van oude schoenen, het gourmetstel tot spullen die je eigenlijk moet weggooien. Ja, we hebben het over de bijkeuken. Het is als het vergeten kind van de huishouding, maar laten we eerlijk zijn, je bijkeuken verdient meer liefde en aandacht. Dus, ga er even voor zitten en ontdek hoe je jouw bijkeuken kunt opknappen tot een praktisch paradijs.

1.    Opruimen als een pro

Stap 1 is heel simpel: beginnen met een stevige opruimsessie. Gooi de blikken soep die stiekem al even over de datum zijn weg en neem afscheid van de mysterieuze plastic bakjes zonder deksels. Wees kritisch. Als je het afgelopen jaar niet gebruikt hebt, is de kans klein dat je het in de toekomst gaat missen.

2.    Ga op zoek naar inspiratie

De inrichting van de bijkeuken is voor iedereen anders. Dit is afhankelijk van de afmetingen, persoonlijke smaak en de functie van de ruimte. Om je op weg te helpen is het slim om wat bijkeuken inspiratie op te doen. Scroll door Pinterest, maak een wishlist met alles wat je graag met je bijkeuken wil doen en gebruik wat je mooi vindt straks als basis.

3.    Slimme opslagoplossingen en functionele inrichting

Nu je weer wat ruimte hebt gecreëerd is het tijd voor slimme oplossingen. Denk aan rekken, planken, manden of een kastenwand in je bijkeuken. Alles om je spullen netjes geordend te houden. Maar ook haakjes voor je bezem of stofzuiger zijn simpele oplossingen om deze ruimte opgeruimd te houden. Staan in jouw bijkeuken ook de wasmachine en droger? Overweeg dan een klein werkblad om de was meteen op te vouwen.

Extra tip van adviseur Jip: Kies voor transparante opbergboxen. Zo zie je in één oogopslag wat erin zit. Wil je toch liever dozen of bakken in een kleur? Label dan alles voor een duidelijk overzicht.

4.    Speel met kleur en decor

Wie zegt dat een bijkeuken saai moet zijn? Met een beetje kleur in de bijkeuken wordt dit meteen een vrolijke ruimte. Of voeg een leuke plant toe voor een groene touch. Zo is jouw bijkeuken geen plek van wanorde meer, maar een praktische plek waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt.

Advies over je keukeninrichting?

Wil je meer weten over hoe je jouw bijkeuken kunt opknappen en wat meer inspiratie? Dan staan onze specialisten voor je klaar om jou te adviseren. Maak vrijblijvend een afspraak in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden van onze (bij)keukens. Tot snel!