Een regendouche in de badkamer: hier moet je op letten

Een regendouche, een echte luxe toevoeging aan je badkamer. Het lijkt net of je onder een warme waterval staat, heerlijk toch! Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf hiervan? Je leest het in deze blog.

De voordelen van een regendouche

Allereerst is een regendouche natuurlijk het toppunt van ontspanning. Door de warme stralen kom je even heerlijk tot rust en vergeet je de stress van de dag. Maar ook het design is super. De stang van de douche heeft een strak ontwerp wat jouw badkamer meteen een chique uitstraling geeft. Bovendien hangt de douchekop altijd op de juiste hoogte, nooit gedoe met verstellen dus. Praktisch én stijlvol, win-win!

Waar moet je op letten?

Voor de aanschaf van een regendouche zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Laag plafond

Heb je een laag plafond in de badkamer? Dan is het belangrijk om van te voren te kijken of er genoeg ruimte is voor een regendouche. Want hoe hoog moet je een regendouche hangen? Het advies is om het water eerst 30 cm te laten vallen voordat jij er lekker onder kunt douchen. Ook zit er nog een stang tussen waardoor de douche ook nog iets lager komt te hangen.

Hoger waterverbruik

Een regendouche verbruikt in verhouding een stuk meer water dan een standaard douche, bijna twee keer zoveel. Maar geen zorgen! Er zijn tegenwoordig ook waterbesparende regendouches, waarbij dit dus geen probleem is.

Capaciteit van je ketel

Hoe groter de douchekop, hoe meer water er nodig is om op volle kracht te werken. Een regendouche heeft al snel 25 liter water per minuut nodig. Check daarom eerst of jouw cv-ketel dit aankan. Zo niet? Dan zijn er verschillende oplossingen zoals een boiler, geiser of een ketel met meer vermogen.

Opbouw-of inbouw regendouche?

Bij het kiezen van een regendouche heb je twee opties: een opbouw- of inbouw douche. Wanneer je kiest voor een inbouw regendouche komt hier breekwerk bij kijken en dus ook extra kosten. Wel zou je dan ook eventueel de douchewand een upgrade kunnen geven met nieuwe tegels. Het alternatief is een opbouw regendouche. Scheelt breekwerk én is ook een goedkopere oplossing.

Soorten regendouches

Met een grote douchekop ervaar je het wellness gevoel gewoon bij je thuis. Maar je hebt hierin ook verschillende mogelijkheden. Naast het formaat kun je ook kiezen voor een vierkante, rechthoekige of ronde vorm. Je kunt er ook nog een handdouche aan toevoegen. Handig om de douche gemakkelijk schoon te maken en voor jongere kinderen.

De ideale regendouche voor jou

Regendouches zijn er natuurlijk in verschillende soorten. Hiervoor moet je een aantal keuzes gaan maken. Zoals wil je een inbouw- of opbouwsysteem? Hoeveel diameter moet de douchekop zijn? Wil je nog extra opties zoals een antikalksysteem, waterspaarstand of een koele behuizing? Kortom: genoeg mogelijkheden! Wij kijken graag met je mee tijdens een showroom gesprek om de regendouche te vinden die écht bij jou past.

Meer badkamer inspiratie

Benieuwd geworden naar onze badkamercollectie en mogelijkheden? Kom dan langs in één van onze vestigingen en laat je inspireren.

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jouw één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor je met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.