Een rustgevende routine in de badkamer

Werken, koken, sporten, poetsen, boodschappen doen. Onze agenda’s staan er vol mee. In de waan van de dag vergeten we dan ook regelmatig tijd voor onszelf in te plannen, want daar blijft simpelweg te weinig ruimte voor over. Tijd om daar verandering in te brengen en dat moment van rust te pakken en vast in te plannen in uw agenda. Deze rustgevende routine helpt u bij het creëren van zo’n moment in uw eigen badkamer, zodat u zich even helemaal kunt opladen. Ervaar het zelf!

Creëer een rustgevende sfeer

Voordat u zich optimaal kunt ontspannen, is het belangrijk een rustgevende sfeer te creëren in uw badkamer. Ruim allereerst de badkamer op, want met een uitpuilende wasmand is de rust ver te zoeken. Nadat uw badkamer is opgeruimd, is het tijd om het licht te dimmen. Heeft u geen dimbare lamp? Doe het licht uit en zet wat kaarsen neer. En als u dan toch bezig bent, ga voor een kaars met een geurtje. Geur draagt namelijk bij aan de optimale ontspanning. Of zet wat geurstokjes neer, u kunt met geur alle kanten uit.

Drink een kop kruidenthee

Ook kruiden kunnen u helpen te ontspannen, zet daarom een kop kruidenthee voor uzelf. Denk aan een thee met kamille, lavendel, rozemarijn of lindebloesem. Ieder kruid heeft zijn eigen kracht om u te helpen relaxen. Vergeet de kop thee niet met aandacht op te drinken.

Laat het bad vollopen

Wist u dat een bad nemen een positief effect heeft op uw gezondheid en nachtrust? Daarnaast zorgt een warm bad ervoor dat u zich sneller kunt  ontspannen. Een warm bad nemen hoort dan ook thuis in deze rustgevende routine. Laat het bad vollopen terwijl u bijvoorbeeld geniet van uw kop kruidenthee. Voeg wat badschuim, -olie of -zout toe aan het water voor een optimaal effect en… ontspannen maar!

Pak een boek of zet muziek op

Bedenk waar u rustig van wordt en wat u helpt ontspannen. Voor de een kan dit het lezen van een boek zijn, terwijl de ander het fijn vindt om muziek te luisteren. Het gaat erom dat u even uit uw dagelijkse routine wordt gehaald. Lees een boek terwijl u geniet van een warm bad of zet op de achtergrond zachtjes de muziek aan. Doe vooral waar u rustig van wordt.

Verzorg uw lichaam

Smeer uw lijf na een warm bad of douche in met een rijke bodylotion of olie om uw huid te voeden en te laten stralen. Breng een crème aan op uw gezicht en verzorg uw haar. Gun uzelf dat moment van verzorging. Heeft u nog wat extra tijd? Breng dan, voordat u in bad gaat of onder de douche springt, een verzorgend gezichtsmasker aan op uw gezicht.

Wat is uw ultieme relax tip om even helemaal tot rust te komen in uw eigen badkamer? Een badkamer helemaal naar wenst zal ook zeker helpen. Een adviseur helpt je graag verder, maak een vrijblijvende afspraak.