Sla nooit de plank mis met wandplanken in de keuken

Ken je dat? Alle keukengerei opbergen in kastjes en lades, met vaak rommel tot gevolg. Zonde! Want het is juist leuk om te spelen met de ruimte in jouw keuken en een gedeelte van jouw keukenspullen op wandplanken neer te zetten. Dit geeft vergeleken met dichte keukenkastjes niet alleen ruimte, maar zorgt ook meteen voor sfeervolle aankleding. Het mooie is: met wandplanken kun je alle kanten op. Bekijk deze drie voorbeelden maar eens.

Hout & rustiek

Voor een rustieke look-and-feel zijn houten wandplanken in de keuken een waardevolle toevoeging. Elke plank heeft een uniek patroon en de kleur van het hout zorgt meteen voor een warme, levendige sfeer in de keuken. Die extra gezelligheid in de keuken is alleen maar leuk, want je doet er ten slotte vaak veel meer dan alleen koken. Maak de natuurlijke look compleet met wat planten en vergeet ook je kookboeken niet. Wie weet stimuleert het je om ze dan ook écht te gebruiken. Want eerlijk is eerlijk, vaak verdwijnen deze in een kast zonder het daglicht te zien. Win-win dus!

Modern & mindful

Heb je een moderne keuken? Dan is een strakke uitstraling voor een wandrek of wandplank in de keuken het mooiste. Kies ervoor om planken op te hangen in de kleur van de muur. Heb je bijvoorbeeld een witte muur? Ga dan ook voor witte planken. Zo vallen de planken minder op en vormt het een geheel met de rest van de keuken. Speel met de posities en plaats ze asymmetrisch of kies voor een zwevende plank(en) in de keuken.

Maar nu het mindful stukje, hoe realiseer je dat dan? Net als bij de houten wandplanken in de keuken kun je ook hier planten of bloemen aan toevoegen. Of creëer orde in de keuken met glazen potten vol met ontbijtgranen en pastasoorten op de planken. Maar let op dat je de planken niet helemaal vol zet, balance is key! Tot slot gaat het bij mindfulness niet alleen om het visuele, maar ook geur kan veel invloed hebben op je gemoedstoestand. Zet daarom een geurkaars of geurstokjes in je keuken voor rust en extra sfeer.

Metaalachtig & elegant

Voel je het nog niet helemaal bij de eerste twee wandplanken? Misschien past de metaalachtige & elegante stijl dan perfect in jouw straatje keuken. Vergeleken met de andere twee stijlen komt dit meer in de buurt van een deurloos kastje. Het metaal zorgt voor een strakke, chique uitstraling. Om geen afbreuk te doen aan het scherpe design, kun je op deze wandplanken in de keuken beter alleen pannen, borden of bijpassende accessoires plaatsen. Ga voor zwart, goud of messing voor een elegante touch.

Tip van Jip: wandplanken met metaal gaan heel goed samen met donkere keukens. Om toch een warm gevoel te creëren kun je spelen met het kleurenpalet.

Design van de bovenste plank

Zoals je kunt lezen lopen de mogelijkheden voor wandplanken en wandrekken in de keuken. Een plank functioneert niet alleen als een plaats voor extra keukengerei, maar biedt ook een plek voor accessoires én voegt is toe aan je keukendesign. Met een rustieke, moderne of elegante look-and-feel til je de sfeer in de keuken naar een hoger niveau en kun je de plank nooit misslaan.

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om jouw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jou één team en bieden een passend advies op maat. In alle Grando-vestigingen staat er een zelfstandige ondernemer klaar om jou te voorzien van inspiratie en advies. Wij overzien het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over de juiste materiaal- en apparaatkeuze en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij met veel plezier voor je, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.

Bezoek een showroom  Maak een afspraak