Ga voor een zomers gekleurde keuken

Bent u eigenlijk nog niet klaar met de zomer? Helaas moeten we weer langzaam afscheid nemen van het warmste seizoen van het jaar. Maar er zijn genoeg manieren om de zomer naar binnen te halen, zodat we nog net iets langer kunnen genieten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zomers gekleurde keuken? Dit zorgt voor een vrolijke, warme sfeer in één van de belangrijkste ruimtes in uw woning. Maar hoe pakt u dit aan?

Een likje verf op de muur

Het grootste effect op het gebied van kleur bereikt u met een nieuw kleurtje op de muren. Ga bijvoorbeeld voor een warme lichtgele of -oranje tint. Zorg er daarbij wel voor dat de kleur goed matcht met bijvoorbeeld de keukenkastjes en het keukenblad. Vindt u de keuken verven een te grote stap? Begrijpelijk. Een zomers gekleurde keuken bereikt u ook eenvoudig door het vervangen van accessoires in een bepaalde kleur.

Vervang de gordijnen

Heeft u in dezelfde ruimte als de keuken gordijnen hangen, misschien in het wit, grijs of donkerblauw? Vervang ze door gordijnen met lichte kleur! Ga bijvoorbeeld voor fluwelen okergele gordijnen of oudroze vitragegordijnen.

Tijd voor accessoires met een licht tintje

Staan uw pannen in het zicht? Vervang rvs-pannen door gietijzeren pannen, die zijn er namelijk in veel mooie kleuren. Ook het groot bestek bestaat in veel meer kleuren dan alleen maar zwart of rvs. En vergeet ook zeker de prullenbak niet, die anno 2020 ook steeds vaker wordt gezien als een stijlvol keukenelement.

Textiel in matchende kleuren

Ook het textiel mag zeker niet achterblijven. Match de handdoeken, het tafellaken en de servetten met de kleuren die u hebt gekozen voor de gordijnen en de accessoires en voor u het weet is uw keuken een zomers festijn!

Voeg bloemen en planten toe

Wat nou echt zorgt voor een zomers gevoel? Bloemen! Ga bijvoorbeeld voor een bosje zonnebloemen op de keukentafel of op een rekje in een mooie vaas. Maar ook planten doen het altijd goed en geven u een zomerse jungle vibe. Denk aan een hangplant in de hoek van de keuken of een mooie cactus voor op de vensterbank.