Helemaal van nu: de trends voor 2019

Elk jaar duiken er nieuwe woontrends op. Aan sommige hypes moeten we allemaal even wennen, terwijl we andere meteen massaal omarmen. 2019 lijkt misschien nog wat ver weg, maar voor dat u het weet is het zover. Daarom blikken we alvast vooruit op de musthaves in badkamer- en keukenland. Zo bent u helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Deze trends mogen niet in het interieur ontbreken in 2019!

Moeder Natuur als muse

Deze trend haalt de natuur in uw badkamer en keuken. En dat gaat verder dan een paar planten in de badkamer of een vaas met bloemen op het aanrecht. Met een naturel kleurenpalet en een natuurlijk materiaalgebruik zet u een rustgevende sfeer neer. Denk aan materialen als rotan, jute, wol, vilt, marmer en hout of prints die in de natuur voorkomen zoals het honingraadtegels. Qua tinten kunt u denken aan de kleur van het jaar 2019 'Spiced Honey', terracota of peach.

 

Colour is the new black

De minimalistische zwartwit trend maakt volgend jaar plaats voor kleur en textuur. Gladde, witte keukens en badkamermeubels zijn verleden tijd. In 2019 mag het allemaal weer wat spannender zijn met bohemian, Afrikaanse en jaren '90 invloeden. De kleuren die bij deze trend horen zijn diepgroen, oudroze, donkerblauw, donkerpaars en wijnrood. Deze tinten geven uw badkamer en keuken karakter.

 

Aan de oplader

Vandaag de dag houden we flink wat ballen in de lucht. Carrière maken, investeren in vriendschappen, sporten, uitgebreid koken en dan ook nog eens zorgen dat het huis op orde is. Druk, druk, druk! Tijd om van uw woning een oase van rust re maken. Een plek om helemaal tot rust te komen en uw energielevel weer op peil te krijgen. Plaats uw keuken bijvoorbeeld midden in de woonruimte als ontspannen ontmoetingsplek in het hart van het huis. Of geef uw badkamer een waar wellnessgevoel om in alle rust op te laden.

 

Opposites attract

Zacht versus ruw. Stoer versus romantisch. Mat versus glanzend. Rond versus vierkant. Koele tinten versus warme tinten. In de interieurs van 2019 gaan we veel contrast terugzien. Want het samenspel van twee tegenpolen kan ontzettend spannend zijn. Wat dacht u van een strakke gietvloer in de badkamer met een robuust houten badkamermeubel? Of een industriële keuken in een landelijk interieur? Het mag allemaal! Een eigenzinnig interieur is het resultaat.

 

Meer inspiratie nodig?

Welke voorspelde woontrend wilt u graag in uw badkamer of keuken terugzien? Laat u adviseren door onze badkamerspecialisten in één van onze vestigingen.