Hoe badmatten jouw badkamer op z’n kop zetten

Je badkamer een nieuwe look geven? Dat is helemaal niet moeilijk. Zelfs een badmat doet al heel veel met de uitstraling. Meer weten? Lees verder!

Een item dat echt niet in jouw badkamer mag ontbreken is een badmat. Want zeg nu eerlijk, iedereen wil toch zachte, warme voeten wanneer je uit de douche of het bad stapt? Maar een douchemat doet veel meer dan dat. Ze zijn leuk, sfeervol én praktisch. Hieronder alle redenen waarom je er nu eentje moet aanschaffen.

Perfecte sfeermaker

It’s all in the details! En daarbij mag de badkamer natuurlijk niet ontbreken. Want je brengt hier dagelijks stiekem toch best veel tijd door. Dus waarom gaan voor een saaie uitstraling? Met een mooie badmat creëer je gelijk de juiste sfeer. Ga voor een felle kleur of opvallende print om het dé blikvanger in de ruimte te maken. Voor een rustige uitstraling zijn warme tinten perfect of ga voor basis met een zwarte of witte badmat. Voor het echte wellness gevoel bij jou thuis kun je zelfs kiezen voor een houten badmat. Dat is pas relaxed!

Functionele accessoire

Een badmat is er niet alleen voor het comfort. Ze zorgen ook voor een stukje veiligheid. Douchematten nemen veel vocht op en zijn vaak voorzien van een antisliplaag. Zo  voorkom je dat je wegglijdt én heb je altijd droge voeten. Want een badkamervloer kan door het douchen nog wel eens nat worden. Zorg wel dat je jouw badmat wekelijks een keer wast. Het blijft een vochtige omgeving en hij moet niet vanzelf wegkruipen natuurlijk.

Tip: wil je een sterke en slijtvaste douchemat? Kies dan voor katoenen badmat. Door de structuur neemt de mat ook nog eens extra veel vocht op.

 

Mix & match

Wil je één geheel maken van je badkamer? Combineer je nieuwe badmat dan met handdoeken, gastendoekjes en accessoires in dezelfde kleur of stijl. Zo wordt het ook niet te druk. Het is tenslotte een ruimte om even lekker tot rust te komen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere douchematten neer te leggen. Denk aan een grote douchemat bij het bad en een bijpassende wc mat.

Tip: door lichte kleuren te gebruiken laat je de badkamer optisch groter lijken.

De conclusie? Een badmat mag absoluut niet ontbreken in jouw badkamer. Geurstokjes en kaarsjes erbij en de look is compleet. Van saai naar chique in enkele minuten!

Op zoek naar nog meer badkamer inspiratie?

Neem een kijkje bij de Grando badkamercollectie of laat je tijdens een showroomgesprek inspireren door onze vele mogelijkheden.