Hoe benut je iedere centimeter van jouw keuken?

Hoe groot of klein hij ook is, het is zonde om uw keuken niet optimaal te benutten. Toch wordt een keuken vaak niet zo efficiënt mogelijk gebruikt. Wil je jouw huidige keuken opnieuw indelen? Of vind je aandacht voor efficiëntie belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Met onze tips haal je het maximale uit iedere centimeter van jouw keuken.

Gebruik de hoogte

Ga je binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Kies dan voor keukenkasten die doorlopen tot aan het plafond. Wil je de hoogte van jouw huidige keuken beter gebruiken? Kies dan voor planken. Plaats hier spullen op die gezien mogen worden zoals voorraadpotten, kookboeken, mooi keukengerei of een ingelijst familierecept.

Kies voor lades

Brede en diepe lades creëren meer ruimte dan planken. Vul de keukenlades met voorraaddozen en ladeverdelers. Zo heb je alles wat je dagelijks nodig heeft binnen handbereik. Ook plintlades zijn een uitkomst. Deze lades zijn heel laag bij de grond geplaatst, waar normaal de afwerkplint zit. Hierdoor benut je ruimte die je normaal niet gebruikt. Zitten er in jouw keuken kastjes met een deur? Gebruik dan slimme keukenkastaccessoires zoals een bordenrek, draaiplateau of flessenrek.

Denk voor twee

Werk je graag gezellig met z’n tweeën tegelijk in de keuken? Denk dan extra strategisch na over de plaatsing van de verschillende onderdelen van jouw keuken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er genoeg ruimte zit tussen de afwasmachine en het fornuis zodat jullie elkaar niet in de weg lopen. Ook multifunctionele apparaten en inbouwapparatuur laten genoeg ruimte voor twee op het aanrecht vrij.

Een efficiënte nieuwe keuken

Kijk goed naar de ruimte wanneer je een nieuwe keuken koopt. Is de ruimte rechthoekig? Dan is een L-vormige keuken ideaal. Is de ruimte lang en smal? Kies dan voor een I-vormig keukenblok. Is de ruimte vierkant? Dan kies je het beste voor een U-vormige keuken. Bespaar nooit op de grootte van het fornuis. Te weinig ruimte om te koken is bij veel mensen keukenergernis nummer 1. Ook een goed lichtplan om donkere hoekjes te verlichten is essentieel voor een prettige keuken. 

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het optimaal benutten van jouw keuken? Vraag advies in één van onze vestigingen.