Hoe houd je jouw badkamer als nieuw?

Een fonkelnieuwe badkamer is heerlijk. Maar zo’n ruimte die je elke dag gebruikt heeft flink wat te verduren. Vooral omdat hij dag in, dag uit in aanraking komt met vocht, kalk en allerlei verschillende cosmeticaproducten. Toch is het met de juiste maatregelen mogelijk om je badkamer te beschermen. Met onze tips blijft jouw badkamer als nieuw.

Iedere dag een beetje

Houd de badkamer elke dag bij. Het liefst na iedere keer dat je de wastafel, het bad of de douche gebruikt. Maak ieder oppervlak goed droog met een handdoek of andere zachte doek. Ook de kranen, glazen wanden en douchekop. Dit kost je elke keer een paar minuutjes, maar scheelt je later een boel werk. Zorg bovendien voor voldoende frisse lucht. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Eén keer in de week maak je de badkamer grondig schoon.

 

Glazen wanden en spiegels

Maak glazen wanden en spiegels na iedere douchebeurt goed droog met een trekkertje en handdoek. Zo voorkom je kalkaanslag. Zit er toch kalk op je glanzende voorwerpen? Maak een spray van een beetje azijn met water, laat een kwartiertje intrekken, spoel af en maak droog met een zachte doek. Doffe aanslag op spiegels verwijder je met glasreiniger en lauw water. Spray de reiniger altijd op de doek in plaats van op de spiegel en droog weer goed na.

 

Tegels en vloeren

Spoel tegels en vloeren na het douchen goed af om zeepresten te verwijderen. Met een trekker en een handdoek droog je het vervolgens na. Maak ook de vloer goed droog! De voegen tussen de tegels schrob je schoon met een tandenborstel of speciale schoonmaakborstel. Bekijk altijd eerst of een type schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw tegels om schade te voorkomen.

 

Meubels

Controleer welk schoonmaakmiddel het beste geschikt is voor de materiaalsoort van jouw badkamermeubels. Is het meubel van hout? Ventileer de badkamer dan extra goed om vocht geen kans te geven.

 

Badkamertextiel

Het textiel in je badkamer, zoals het douchegordijn of het badmatje, kun je op 40 graden wassen in de wasmachine. Zit er schimmel op het gordijn? Laat het dan weken in water met azijn.

 

Hulp nodig?

Denk goed na over de materiaalkeuze bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer. Sommige materiaalsoorten zijn makkelijker schoon te houden dan anderen. Laat je adviseren in één van onze vestigingen.