Hoe kies je de juiste keukenverlichting?

De keuken is een plek waar we met z’n allen flink wat tijd doorbrengen. Niet alleen om te koken, maar als je er een bar of eettafel hebt staan, is het ook dé plek om tot in de late uurtjes gezellig te borrelen. Keukenverlichting moet daarom niet alleen functioneel zijn, maar ook de juiste sfeer creëren. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? In deze blog delen we een aantal praktische tips. Lees snel verder!

De basisverlichting
Met de basis keukenverlichting kun je de hele keuken verlichten. Bijvoorbeeld met losse spotjes, een rails met keukenverlichting spots of een mooie plafondlamp. Kies voor neutraal, wit licht, wat je makkelijk kunt dimmen. Zo kun je het licht dimmen afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. 

De werkverlichting
Andere belangrijke verlichting is werkverlichting. Hierdoor heb je goed zicht op het werkblad en je kookplaat. Je wil natuurlijk niet dat je per ongeluk in je vingers snijdt of gaat knoeien met de tomatensaus. Deze keukenverlichting kun je makkelijk aan het plafond monteren of LED verlichting onder je keukenkastjes. 

Tip van adviseur Jip: Zorg ervoor dat je het licht recht boven het werkblad plaatst. Zo voorkom je schaduwvorming.

Sfeerverlichting
Basis- en werkverlichting zorgen ervoor dat je keuken voldoende verlicht is om goed te kunnen koken. Maar omdat de keuken steeds vaker het verlengde van de woonkamer wordt, is sfeerverlichting heel belangrijk. Hetzelfde geldt natuurlijk als jouw eettafel ook in de keuken staat of hier vaak gaat borrelen. De makkelijkste manier voor sfeerverlichting in de keuken zijn kleine lampjes met een zwakker licht. Bijvoorbeeld een lamp op de eettafel of juist een gezellig lampje op de bar. 

Advies voor je keukenverlichting?

Heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste keukenverlichting? Dan staan onze keukenspecialisten voor je klaar! Kom langs in een Grando vestiging bij jou in de buurt en stel al jouw vragen. We helpen het graag met het opstellen van een lichtplan om jouw droomkeuken letter in the spotlight te zetten!