Hoe maak je jouw badkamer babyproof?

Het is zover, jullie zijn kersverse ouders geworden! Vanaf nu is de veiligheid van je baby altijd het allerbelangrijkst. Tijd om je huis babyproof te maken dus! En één van de ruimtes waar dit vooral belangrijk is, is de badkamer. Maar hoe maak je deze ruimte nu makkelijk babyproof? In deze blog geven wij jou vier handige tips zodat je zorgeloos kunt genieten van de badtijd met je kleintje.

Tip 1: Een warme vloer voor je baby

Een simpele manier om je huis babyproof te maken is met vloerverwarming in de badkamer. Zo is het altijd aangenaam warm en kun je jouw baby ook met een zachte handdoek op de grond leggen. Perfect om even snel een luier te verschonen of om gewoon lekker te spelen. Het resultaat? Een knusse en veilige omgeving waar je baby vrij kan bewegen, zonder een koude vloer.

Tip 2: Kies voor een inloopdouche

Met een inloopdouche maak je een slimme keuze voor je kleintje én voor jezelf. Je hebt hierdoor namelijk genoeg ruimte om een babybadje neer te zetten en gemakkelijk te vullen en leeg te laten lopen. Maar je geniet zelf ook van deze functionele luxe. Een ruime inloopdouche is natuurlijk ook een heerlijke verwennerij voor jezelf na een lange dag. Een win-win dus!

Extra tip van adviseur Jip: vergeet niet om een antislipmat toe te voegen in je inloopdouche. Zo zorg je altijd voor een veilige en stabiele ondergrond tijdens het badderen.

Tip 3: Bewaar schoonmaakmiddelen op een veilige plek

In de badkamer bewaar je waarschijnlijk ook verschillende schoonmaakmiddelen. Van antikalk tot WC-Eend en allesreiniger. Deze producten bevatten gevaarlijke stoffen die je natuurlijk buiten het bereik van je kindje wil bewaren. Zorg er daarom voor dat je deze bewaart op een hoge plek of in een kast met een kindveilig kastslot. Zo weet je zeker dat er geen nieuwsgierige handjes in de buurt kunnen komen.

Tip 4: Beveilig de kraan

Kraanwater kan behoorlijk heet worden. Installeer daarom een thermostaatkraan in je badkamer om de watertemperatuur makkelijker te controleren en ongelukken te voorkomen. Ook zijn er speciale kraanbeveiligingen verkrijgbaar die voorkomen dat je kind de watertemperatuur per ongeluk kan aanpassen.

 

Advies nodig?

Wil je meer weten over hoe je jouw badkamer babyproof kunt maken? Wij geven je graag advies op maat. Kom langs in een Grando vestiging bij jou in de buurt en laat je adviseren door één van onze badkamerspecialisten. Ze staan altijd voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en te helpen om een stijlvolle babyproof badkamer te creëren. Maak vrijblijvend een afspraak en laat je inspireren!