Scandinavische sferen in de badkamer

‘Hygge’ is Deens en niet letterlijk naar het Nederlands te vertalen. Maar het omvat ongeveer hetzelfde als onze betekenissen van gezelligheid en knus. De Denen vinden dit één van de belangrijkste dingen in het leven, zo ook in huis. Daarom geniet u in een Scandinavische badkamer van de rust en de fijne sferen van Noord-Europees design. Geen opvallende eyecatchers, maar een sfeervol totaalplaatje en kwaliteit boven kwantiteit. Geef uw badkamer een Scandinavische toets en droom lekker weg tijdens het tandenpoetsen.

Wat kenmerkt een Scandinavische badkamer?

Het begint allemaal met een lichte, vaak witte basis, aangevuld met natuurlijk materialen zoals hout, katoen, bamboe, linnen en leer. Een perfecte balans dus tussen fris en strak, maar ook gezellig en warm. De ultieme mix voor in de badkamer dus. Het gevoel is minimalistisch, maar toch gezellig. De badkamers hebben een luchtige uitstraling en een instant wellnessgevoel, zonder daar heel veel moeite voor te doen. Het sanitair is strak vormgegeven: mooi en functioneel tegelijk. Deze strakke lijnen worden vaak doorbroken door een grote, ronde spiegel en blonde houtsoorten geven de badkamer karakter. Maar de details maken het verschil. Fleur uw badkamer op met groene planten, bamboe opbergdoosjes of een katoenen wasmand bijvoorbeeld. Zelfs uw verzorgingsproducten mogen gezien worden, als ze maar in mooie flesjes en potjes zitten.

 

Laat het licht maar binnen

In Scandinavië zijn de dagen in de wintertijd lang en donker. De bewoners brengen dus maandenlang veel tijd binnen door. Om de donkere winters op te fleuren, wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren en warme materialen. En van het daglicht dat ze hebben, profiteren ze graag optimaal. Daarom is lichtinval erg belangrijk in de Scandinavische stijl. Witte of lichtgekleurde muren, plafonds en vloeren zorgen bovendien voor een ruimtelijk effect: de ruimte wordt optisch zo vergroot. Dit maakt het een ideale interieurkeuze voor kleine badkamers.

 

De Scandinavische badkamer in de mix

Houd u van een mix van stijlen in huis en mag het vooral niet te braaf zijn? Een Scandinavische badkamer gaat goed samen met gezellig eclectisch, warm rustiek of stoer industrieel. Een vleugje betonlook en zwart misstaat bijvoorbeeld zeker niet bij de Scandinavische look. Houdt u van kleur in huis? Wees dan subtiel met pasteltinten, poederkleuren of lichte aardetonen. Ook metaalkleurige accenten doen het goed zoals messing en koper.

 

Meer inspiratie nodig?

Overweegt u een Scandinavische sfeer in uw badkamer? Laat u adviseren door onze badkamerspecialisten in één van onze vestigingen.