Ijsthee dag: 3 lekkere recepten op een rij

Een heerlijk glas koude ijsthee, buiten in de tuin of op uw balkon... Ziet u het al voor u? Er is niets lekkerder dan genieten van een koud drankje in de buitenlucht. De zonnestralen beginnen langzaam wat vaker ons land te vinden. Wij tellen dus al af naar 10 juni. Waarom? Omdat die dag is omgetoverd tot ijsthee dag. Dé dag om te genieten van een heerlijk koud drankje. Wij hebben de beste recepten voor u op een rij gezet.

 

Een verfrissende ijsthee met perzik en citroen

Perzik en citroen, de perfecte combinatie voor een verfrissende ijsthee. De zoete smaak van perzik wordt aangevuld met het zure randje van citroen. Fris, zoet en vooral erg lekker! Deze smaak wordt vaak gezien als de alom geliefde standaard versie van de ijsthee. Een absolute smaakmaker dus. 

Wat heeft u nodig?

> 1 liter gekookt water

> 3 zakjes van je favoriete citroen thee

> 1 perzik

> 2 schijfjes citroen

> ijsblokjes

> 6 blaadjes munt

Stap 1

Giet het gekookte water in een grote kan. Laat de theezakjes hier rustig in zakken en laat deze een uur trekken en daarna afkoelen in de koelkast. Haal hierna de theezakjes uit de kan.

Stap 2

Snijd de perzik in stukjes. Doe, wanneer de ijsthee voldoende is afgekoeld, de stukjes perzik samen met de schijfjes citroen in de kan en laat verder afkoelen in de koelkast. 

Stap 3

Doe de ijsblokjes in een groot glas, schenk de ijsthee hierover en voeg als laatste de muntblaadjes toe. Voila! Genieten maar. 

Verkoelende rooibos ijsthee 

Rooibos. Simpel, vol van smaak en een perfecte keuze voor een verkoelende ijsthee. Het ziet er ook nog eens heerlijk,, het oog wil namelijk ook wat. De moeite waard dus om dit verrassende drankje eens op tafel te zetten wanneer u gasten ontvangt. 

Wat heeft u nodig?

> 1 liter gekookt water

> 2 zakjes van uw favoriete rooibosthee

> 1 eetlepel ahornsiroop (als alternatief kunt u ook honing gebruiken)

> 1 citroen

> 4 cm kurkuma

> ijsblokjes

> 6 blaadjes munt

> 4 kersen

> 1 pruim

Stap 1

Giet het gekookte water in een grote kan. Laat de zakjes rooibosthee in de kan zakken. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken en haal hierna de theezakjes uit de kan.

Stap 2

Schil de citroen en voeg de schil, samen met de ahornsiroop, toe aan de ijsthee. Zet de kan in de koelkast en laat dit een half uur afkoelen.

Stap 3

Snijd de pruim in stukjes. Doe dit samen met de munt, kersen en de ijsklontjes in de kan. 

Stap 4

Zet op tafel samen met een aantal grote glazen. Heerlijk! Zowel voor het oog als om te drinken.

Prikkelende aardbei ijsthee

“Doe maar een frisje!”. We horen het wel vaker. Verras uw gasten eens met een origineel, zelfgemaakt glaasje fris. U zou het niet zeggen wanneer u een slok neemt, maar het recept is kort en simpel. 

Wat heeft u nodig?

> 1 liter gekookt water

> 2 zakjes van uw favoriete vruchtenthee

> 500 ml koolzuurhoudend water

> ijsblokjes

> 250 gram aardbeien

Stap 1

Giet het gekookte water in een grote kan. Laat de zakjes vruchtenthee zakken in het water. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken. Haal hierna de theezakjes uit de kan en zet de kan in de koelkast. Laat dit ongeveer een uur afkoelen.

Stap 2

Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze in de kan. Voeg ook de ijsblokjes en het koolzuurhoudende water toe. Klaar, genieten maar!

Laat het u smaken!

Laat de flessen frisdrank in de supermarkt een keertje staan en maak ijsthee uit eigen keuken! Heerlijk, gezond en verfrissend. We zijn benieuwd of u heeft genoten. Laat het ons weten via Instagram of Facebook.