Japandi; dé trend voor je nieuwe keuken en/of badkamer

Japandi; is het een nieuw borrelnootje of een andere benaming voor dat gevouwen kraanvogeltje? Nee, Japandi is dé interieur stijl van dit moment. We vertellen je graag hoe je dit kunt toepassen in je eigen (nieuwe) woning.

De Japanse invloeden worden steeds populairder en hebben nu ook de interieurwereld veroverd met de trend Japandi. Japandi is een verrassende mix van twee culturen, namelijk Japanse minimalisme en Scandinavische gezelligheid. Deze trend staat voor een ontspannen stijl die veel aandacht besteedt aan het creëren van een sfeervolle en rustige omgeving. Door het combineren van strakke lijnen en organische vormen ontstaat een zachte en toch stijlvolle uitstraling.

Rustige kleuren en doordachte materialen

Felle kleuren, die komen niet voor in de Japandi trend. In Japanse en Scandinavische interieurs komen ze überhaupt nauwelijks voor. De kleuren zijn juist vaak eenvoudig en rustig, met accenten van warmte, zoals hout, diepte en textuur. De meubelstukken zijn doordacht en functioneel, met lage vormen die gemakkelijk in elkaar passen. Japandi geeft je de mogelijkheid om meubels te combineren die stijlvol, elegant en toch comfortabel zijn. Ga voor organische vormen, zoals een ronde tafel of bank om het knusse te benadrukken. Deze trend biedt een aangename en rustige omgeving voor iedereen die van eenvoud houdt.

Japandi in je keuken of badkamer

Met de Japandi-stijl geef je je keuken en badkamer een luxe uitstraling. Door de rustige kleuren en het neutrale ontwerp zal de ruimte een goede aanvulling zijn op elke andere stijl die je in je huis hebt. De warme materialen zoals hout, leer en katoen voegen een knusse sfeer toe, terwijl de strakke lijnen en het minimalistische ontwerp de ruimte open en luchtig maken. Denk bijvoorbeeld aan beton ciré wanden, of tegels in betonlook. Ga je textiel uitkiezen, selecteer dan ruwere materialen zoals linnen of katoen, die de natuurlijke sfeer van Japandi onderstrepen.

Japandi bij je thuis

Met de Japandi trend creëer je een stijlvolle en moderne keuken en/of badkamers, met een unieke en verfijnde look. Wil je deze look bij jou thuis? Onze adviseurs helpen je graag verder met het kiezen van de juiste materialen, kleuren en indelingen om de sfeer in je nieuwe keuken en/of badkamer toe te passen. 

Maak een afspraak