Je kleine keuken inrichten doe je zo

Een kleine keuken inrichten kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste benodigdheden kan zelfs de meest compacte ruimte een stijlvolle en functionele keuken worden waar je graag tijd doorbrengt. Hoe je dit doet? Dat vertellen we je allemaal in deze blog vol tips en ideeën.

Laat je inspireren

Een kleine keuken mag dan wat beperkter zijn qua omvang, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op functionaliteit, stijl en comfort. Voordat je start met de inrichting, is het daarom belangrijk dat je eerst wat inspiratie op doet. Heb je bijvoorbeeld een kleine smalle keuken of juist een kleine keuken met kookeiland? Ga los op Pinterest, blader door interieurmagazines en bekijk verschillende websites en inspirerende keuken inspiratie accounts op social media. Bundel alles wat je mooi vindt tot een moodboard en je basis is een klaar!

Alle kleine keuken ideeën op een rij

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Wist je dat lichte kleuren meer licht weerkaatsen? Zo creëren ze een open gevoel in je kleine keuken. Ga daarom voor kleuren zoals wit, crème, beige en lichtgrijs om de ruimte groter te laten lijken.

Tip 2: Ga de hoogte in

Gebruik de ruimte in je keuken optimaal door te kiezen voor kasten tot aan het plafond, wandplanken en haken om bijvoorbeeld potten en pannen op te hangen.

Tip 3: Gebruik natuurlijke materialen

Een keuken wil je niet te druk maken. Een makkelijke manier om rust te creëren is door te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk aan hout, rotan en linnen. Bijvoorbeeld linnen keukendoeken of houten snijplanken. Heb je een kleine keuken met een kookeiland? Kies dan voor rotan bar stoelen voor een natuurlijke touch.

Tip 4: Kies voor inbouwapparatuur

Om ruimte te besparen is het slim om te kiezen voor inbouwapparatuur. Bijvoorbeeld een magnetron of (combi)oven. Maar ook een kokendwaterkraan in plaats van een waterkoker. Dit scheelt weer een apparaat op je aanrecht!

Extra tip van adviseur Jip: Als je toch bezig bent met inbouwapparatuur, kies dan ook voor compacte keukenapparatuur. Denk aan een smallere vaatwasser of een koelkast met een beperkte diepte. Simpele oplossingen zonder in te leveren op functionaliteit

Tip 5: Slimme opbergoplossingen

Om de ruimte in je kleine keuken optimaal te benutten, kun je slimme opbergoplossingen gebruiken zoals uittrekbare lades, draaiplateaus in hoekkasten voor je sauzen en pannen of bestek inzetstukken in een lade.

Advies over je keukeninrichting?

Wil je meer weten over hoe je jouw kleine keuken het beste kunt inrichten? Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren en helpen om dé perfecte keuken samen te stellen. Maak vrijblijvend een afspraak in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden. Tot snel!