Keukentrends 2023

We staan op het punt om je voor te stellen aan de nieuwste keukentrends van 2023. Of je nu een trendgevoelige persoon bent óf dat je gewoon op zoek bent naar een tijdloze keuken, er is voor ieder wat wils. Maak je keuken een absolute eyecatcher wat past bij je wensen en je interieur!

Trend 1: Duurzaamheid blijft een trend

Duurzaamheid blijft een trend: met de juiste materialen en technologieën zorg je voor een energiezuinige keuken, die tevens verantwoord is voor het milieu. Grando houd hier al jaren rekening mee, door enkel duurzaam materiaal te gebruiken zoals o.a. FSC hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Zo wordt het nog makkelijker om duurzaamheid toe te voegen aan jouw droomkeuken.

Duurzaamheid blijft een veelbesproken onderwerp. Er is steeds meer aandacht voor energiezuinige technologieën en milieuvriendelijke materialen. Door voor de juiste materialen en technologie te kiezen, kun je een keuken creëren die verantwoord is voor het milieu, maar ook energiebesparend werkt. Zo verlaag je jouw energiefactuur en heb je tegelijkertijd een 'groen' hart.

Trend 2: Spiegeltje, spiegeltje in de keuken

Integreer een spiegeloppervlak in je keuken en je zult versteld staan van de voordelen. Het reflecteert het binnenvallende licht, waardoor de ruimte meer verlicht wordt, en het geeft je keuken ook een ruimtelijk gevoel. Je hebt ook tal van opties zoals een spiegelende spatwand of een opbergkast met spiegels. In 2023 zullen spiegels en spiegelende oppervlakken furore maken, dus als je op zoek bent naar een frisse, moderne look voor je keuken, overweeg dan eens een spiegeloppervlak.

Trend 3: Werkblad statements

Een goed werkblad is essentieel om de perfecte look in je keuken te creëren. Neem daarom de tijd om alle opties in overweging te nemen, zodat je de juiste keuze maakt voor het materiaal dat je in jouw droomkeuken wilt gebruiken. Door een werkblad te kiezen dat in tint terug te vinden is in andere delen van de keuken, creëer je eenheid en rust. Wilt je echt een statement? Kies dan voor contrast en structuur in het oppervlak.

Trend 4: Ronde vormen

Weg met de rechthoekige keukeneilanden, want vandaag maken afgeronde eilanden hun in trede. De ronde vormen zorgen voor een speels effect en geven de keuken extra gezelligheid. Want zeg nou zelf, we zitten in een restaurant allemaal liever aan een ronde tafel dan aan een rechthoekig exemplaar. Rond is zachter, gezelliger én frivoler. Bovendien past rond bij elke keukenstijl, wat het extra trendy maakt.

Trend 5: Home office, in je keuken

De keuken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ruimte die veel meer behelst dan alleen koken. Door de opkomst van thuiswerken is er een onomkeerbare trend ontstaan waarbij de keuken een belangrijke functie heeft gekregen binnen het geheel van het huis. Grando Keukens is de ultieme match als je een unieke keuken zoekt die niet als alle andere is. De keuken is dan uitgerust met extra stopcontacten, heeft een groot keukeneiland en genoeg ruimte voor het zitgedeelte, zodat je keuken ook als een 'home office' kan dienen.

En de komende jaren?

Grando Keuken en Badkamers verwacht de komende jaren een verdere professionalisering te zien in het gebruik van duurzame materialen en productiemethoden. We blijven sterk inzetten op het verhogen van de kwaliteit en het verduurzamen van onze keukens, zodat jij als klant, met een gerust hart kunt genieten van jouw ideale keuken.

Neem een kijkje in het keukenaanbod en laat je inspireren.

Nog meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe keuken, dan is het eerst belangrijk om kritisch naar je huidige keuken te kijken. Wat zou je graag willen veranderen? Wat is het handigste of mooiste aan de keuken? Welke indeling, kastruimte en werkbladen zijn hierbij van belang? Om meer ideeën en inspiratie op te doen, kan je een kijkje nemen in ons inspiratiemagazine. Vraag hier gratis een (digitaal) exemplaar aan, en je kunt direct aan de slag.

Per post of digitaal *