Goede voornemens? Begin in de keuken!

Allereerst, de beste wensen en welkom in 2017! Met de feestdagen achter de rug is de tijd van het waarmaken van onze goede voornemens aangebroken. In die top 5 van goede voornemens komen elk jaar weer aan aantal dezelfde plannen terug, zoals afvallen, gezonder leven en zuiniger leven. Wil jij er dit jaar écht werk van maken? Dan kunnen wij als keukenspecialist jou wel een handje helpen.. Benieuwd hoe? We vertellen je er alles over in deze blogpost!

Slim stomen

Stomen is niets nieuws en na het roosteren boven vuur de oudste kooktechniek die we kennen. Toch is stomen pas sinds kort weer ‘hot en happening’. Met een reden: we besteden steeds meer aandacht aan onze gezondheid. Laat stomen nu nét een magere manier van eten bereiden zijn. Bovendien is stomen hartstikke gezond: omdat de gerechten niet in aanraking komen met water blijven voedingstoffen, mineralen en vitamines zo beter behouden.

Idee voor 2017: investeer in een stoomoven. Werkelijk alles wat je in een pan kunt bereiden, kun je ook klaarmaken met een stoomoven. Van groenten tot vlees, van vis tot aardappels. En voor de thuiskoks: naast stomen kun je er vaak ook mee ontdooien, opwarmen en blancheren. De stoomoven is van diverse merken in verschillende varianten verkrijgbaar. Denk aan de combi-stoomoven, de hoge druk en de lage druk stoomoven, maar er zijn ook combimagnetrons met stoomfunctie verkrijgbaar. Vraag je Grando adviseur gerust om meer informatie.

 

Gezond met de nieuwe generatie koelkasten

Het is bewezen: door je koelkast te vullen met gezonder eten, ga je gezonder leven. Logisch, want ook wat betreft eten geldt: uit het oog, uit het hart. Tijd dus om slim boodschappen te gaan doen. De nieuwe generatie koelkasten kan je bovendien helpen met het volhouden van je gezonde levensstijl. Siemens heeft bijvoorbeeld al een koelkast met vacuümvak op de markt gebracht. Dit vak heeft een temperatuur van 0 graden. Wanneer je het vak vult met bijvoorbeeld groenten, vis of vlees en de deur sluit, dan kun je door middel van een druk op een knop een zogenaamde ‘gereduceerde zuurstofafmosfeer’ creëren. Doordat de zuurstof wordt onttrokken blijven je producten tot wel vijf keer zo lang houdbaar. De nieuwe generatie koelkasten speelt vaak met innovatieve manieren van koelen in op de gezondsheidstrends. Door apparaten met verschillende koelzones aan te bieden, worden de optimale omstandigheden voor het bewaren van je levensmiddelen gecreëerd. Voortaan heb je altijd vers voedsel binnen handbereik. Een nieuwe koelkast is daarmee een geweldige toevoeging aan je keuken! 

 

Bewust besparen

Het andere goede voornemen betreft het zuiniger leven. Nu zijn bovenstaande apparaten natuurlijk een investering. Kenmerkend aan een investering is echter dat het voordeel biedt op de lange termijn. De aanschaf van innovatieve keukenapparatuur biedt niet alleen voordelen op het gebied van kwaliteit en gezondheid, maar ook op het gebied van besparing. De huidige generatie keukenapparatuur kun je nauwelijks meer vergelijken met die van enkele jaren geleden. Want ook op het gebied van energiezuinigheid is er enorm veel verbeterd. Hoewel je waarschijnlijk een positieve associatie hebt bij een A+-label, zijn er momenteel al koelkasten met het A+++-label. Dat zie je écht terug in je energiekosten. En denk eens aan bovengenoemde stoomoven. Daarmee kun je een hele maaltijd bereiden met slechts één energiebron. Ook op het gebied van afzuigkappen en vaatwassers is er veel mogelijk.

 

Het belangrijkste: laat je vooral goed informeren over wat er bij jouw budget, wensen en keuken past. Dan gaat het met die goede voornemens vast en zeker goedkomen. Succes!