Kleine badkamer, grote stijl: onze tips en tricks

Je weet wat ze zeggen: klein maar fijn. Dat geldt ook voor badkamers. Want niet iedereen heeft de luxe van een grote badkamer. En dat is ook helemaal niet erg, want met een kleine, functioneel ingerichte badkamer hou je meer vierkante meters over voor de rest van het huis. Maar hoe richt je deze dan zo slim mogelijk in? Wij geven je een aantal handige tips zodat je jouw badkamer gemakkelijk omtovert tot je persoonlijke mini-spa!

Tip 1: opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde badkamer oogt meteen heel ruimtelijk. Rondslingerend wasgoed gaat in een afgesloten wasmand. Flessen shampoo en make-up uit het zicht en handdoeken horen netjes opgevouwen in de kast. Dat oogt rustig én ruimtelijk. Gebruik voor het opruimen van al je spullen ook slimme opbergruimtes. Ruimtes die vaak worden vergeten, maar die - dankzij een plank of (verborgen) kastje - wel als opbergruimte kunnen dienen. Denk aan de ruimtes onder en boven de wastafel, de ruimte boven het toilet, kleine nisjes en loze hoeken. Kortom, maak optimaal gebruik van de ruimte in je kleine badkamer! 

Tip 2: kleur bekennen

Wist je dat een badkamer optisch groter lijkt wanneer deze licht gekleurd is? Mooi meegenomen: dat oogt ook meteen fris en hygiënisch! Kies dus vooral voor witte of pastelkleurige wanden, tegels, raambekleding en meubels. Heb je toch liever een donkere kleur? Kies dit dan bijvoorbeeld voor de vloer. Om de ruimtelijkheid te behouden kun je dan het beste gaan voor grote tegels. Zeker als je een kleine badkamer met een bad hebt. Alles in dezelfde kleur saai? Mix & match! Maar we herhalen, kies neutrale kleuren. Bijvoorbeeld: wit sanitair met lichtgroene muren of aardetinten.

Tip 3: spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn de beste visuele bedriegers ooit. Het is dé manier om gemakkelijk ruimtelijkheid in je smalle badkamer te creëren. Daarbij geldt: hoe groter, hoe beter. Het meest ruimtelijke effect krijg je met een spiegel die een gehele wand bedekt en het natuurlijke licht zoveel mogelijk kan reflecteren in de ruimte. Kies een rond exemplaar voor een speels effect, of juist een rechthoekige spiegel voor een strakke uitstraling.

Tip van adviseur Jip: overweeg spiegelverwarming, dan heb je ook nooit meer last van condens op het glas na het douchen! 

Tip 4: speel met tegels

Qua tegels kun je in een kleine badkamer alle kanten op, maar met grote tegels creëer je dus de meeste ruimte. Ook de manier waarop de tegels worden gelegd is hierbij belangrijk. Bij een smalle, langwerpige badkamer leg je de tegels in de breedte. Bij een ondiepe badkamer kun je de tegels beter in de lengte leggen. Deze tip kun je overigens ook slim toepassen in de toiletruimte: een smalle, maar hoge ruimte. Met brede tegels die tot aan het plafond doorlopen, voelt de ruimte al een stuk groter!

Tip 5: transparantie

Een ruimtelijk gevoel realiseer je makkelijk als je kiest voor een glazen douchewand of doorzichtige schuifdeur in plaats van een ondoorzichtig douchegordijn. Kies je voor de laatste optie of zelfs voor een muur als afscheiding? Dan helpt dit natuurlijk niet om dat ruimtelijke gevoel te creëren. Het enige bezwaar wat sommige mensen hebben is de privacy. Dat snappen wij, maar gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen met een gedeeltelijke matte strook over het glas. Handig!  Vergelijk maar eens wat foto’s op het internet of, nog beter, probeer het zelf uit. Je zult zien: een wereld van verschil!

 

Advies over de inrichting van je badkamer?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kleine badkamer? Of je nu een smalle badkamer, kleine vierkante badkamer of een badkamer met bad hebt, wij geven je advies op maat. Samen kijken we hoe we de ruimte in jouw badkamer het beste kunnen benutten. Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken. Onze adviseurs vertellen je graag meer!