Kleuren keukentrends 2022

Wit, zwart, creme en bruin zijn al jaren de meest populaire kleuren in de keuken. Ze passen bij vrijwel iedere stijl en zorgen voor een rustige uitstraling. Maar wat als u meer kleur in de keuken wilt? Welke opties moet u anno 2022 zeker overwegen? Wij sommen de keukentrends op het gebied van kleur u op, zodat u voldoende inspiratie heeft voor uw eigen keuken.

Donkerblauw

Aangezien zwart al jaren een populaire keuken kleur is, is het niet gek dat donkerblauw behoort tot een van de kleuren binnen de keukentrends van 2022. De donkerblauwe tint lijkt weliswaar op zwart, maar geeft extra diepte en sfeer aan de ruimte. Bovendien is donkerblauw goed te combineren met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met een witte muur. Of wat dacht u van gouden handknoppen of -grepen?

Olijfgroen

Het is misschien niet de eerste kleur waar u aan denkt bij de keuze voor een nieuwe keuken. Toch is groen het overwegen waard. Of beter: olijfgroen. Steeds meer mensen kiezen voor een keuken met deze zachte groentint. En wij snappen wel waarom. We gaan milieubewuster en gezonder leven en de groene kleur symboliseert die levensstijl. De kleur geeft een natuurlijk en gezond karakter aan de ruimte. Bovendien vragen kleuren in een olijfgroene tint niet te veel aandacht in uw keuken.

Donkere houtkleuren

In het verlengde van de olijfgroene kleur winnen ook houtkleuren in populariteit. Nog meer dan groentinten symboliseren houtkleuren het gevoel van buiten, van duurzaamheid. En dan met name donkere houtkleuren. We zien deze kleur regelmatig gecombineerd worden met andere kleuren, zoals zwart of grijs. Het levert een combinatie van strakke en natuurlijke elementen op. Een ware inspiratie voor in uw keuken.

Goud

Een van de algehele keukentrends in 2022 is dat uw keuken best een beetje gewaagd mag zijn, ook op het gebied van kleuren. Het is daarom niet gek dat de goud steeds vaker terugkomt. Niet als frontkleur of als keukenblad, maar in de details. Wat dacht je van een gouden randje onder het keukenblad, een gouden kraan of gouden handvatten?

 

Uw keuken in de perfecte kleur

Heeft u behoefte aan wat nieuws in de keuken? Vergeet dan vooral niet de juiste kleur(tinten) te kiezen. De juiste kleur brengt diepte en karakter in het geheel. U heeft altijd keuze uit talloze kleuren, waarmee u uw fronten, bladen of grepen de juiste sfeer kan meegeven en genoeg inspiratie voor uw keuken kan opdoen. Zo stelt u hoe dan ook de perfecte keuken samen! Ontdek de mogelijkheden.

Bezoek een showroom  Maak een afspraak