Kunst in de keuken

Ben jij toe aan een nieuwe sfeer in de keuken, maar gaat een compleet nieuwe keuken helaas jouw budget te boven? Geen zorgen: ook met een paar kleine of creatieve aanpassingen kun je een geheel nieuwe sfeer creëren. Of je nu van een landelijke uitstraling houdt, of dat je voor modern of industrieel gaat: over smaak valt natuurlijk letterlijk én figuurlijk niet te twisten. Maar heb je graag wat inspiratie voor de mooiste keukenaccessoires? Lees dan vooral verder. Want in een keuken moet je niet alleen prettig kunnen koken, het moet vooral ook gezellig zijn!

Praktische voorraadpotten

In de meest ideale situatie heb je natuurlijk voldoende keukenkasten om je spullen in op te brengen. Voor wie toch te kampen heeft met te weinig opbergruimte in de keuken hebben wij een praktische en stijlvolle oplossing: de voorraadpot! Kruiden, noten, bloem, pasta, muesli, thee en ga zo maar door: alles, maar dan ook echt alles mag opgeborgen worden in deze potten. Door middel van stickers of speciale stiften zet je de inhoud op de pot. Daarbij bepaal je natuurlijk zelf of je de ingrediënten in een ondoorzichtig model plaatst of dat ze gezien mogen worden. Geef de potten een mooi plekje op de keukenplank of open kast et voilà!

 

Bloemetje, plantje, kruiden

Kook je graag met verse kruiden? Dan heb je deze keukentrend in een handomdraai toegepast de keuken! Planten, bloemen en kruiden zijn namelijk niet meer weg te denken uit de trendy leefkeuken van dit moment. Groen geeft je keuken niet alleen een natuurlijke en rustige uitstraling, het is ook nog eens gezond én lekker om verse kruiden te gebruiken. Plaats de plantjes in leuke potjes op de vensterbank, in een kratje op het keukenblad of in een rekje dat je aan de keukenwand bevestigt. Ook leuk: bevestiging een mandje aan het plafond en plaats daar je basilicumplantje of klimop in.

 

Rekje, rekje aan de wand..

Wie heeft ooit gezegd dat keukengerei niet gezien mag worden? Volgens de huidige trend mogen namelijk niet alleen de voorraadpotten en kruiden gezien worden, ook al je keukenspullen zoals spatels, lepels, pannen en gardes zijn om te toveren tot heuse keukenaccessoire. Hoe je dat doet? Door alles op te hangen aan een keukenwandrek. Kant-en-klaar te verkrijgen, maar ook erg leuk om zelf te maken. Zo hang je pannen op aan een oude ladder of maak je zelf een wandrek van een gaas paneel.

 

Speels licht

Licht heeft een groot aandeel in de sfeer van je keuken. Het leuke aan de huidige woontrend is dat het zo simpel mogelijk mag. Met een aantal kale peertjes aan het plafond, een tak of stalen balk creëer je al snel een gezellige sfeer. Kies uit diverse kleuren snoeren of hang de peertjes op ongelijke hoogten op voor een speels effect. En het mooie van deze simpele aanpassing is dat welke stijl uw keuken ook heeft: deze betaalbare sfeermakers passen in elke ruimte!

 

Meer inspiratie

Zo kunnen we nog even doorgaan: van marmeren en koperen keukenaccessoires tot krijtmuren en mozaïek tegeltjes aan de wand. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je vooral nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens ons Grando Inspiratie Magazine. Ben je toch van plan om het groots aan te pakken en heb je graag advies én hulp bij een complete keukenmetamorfose? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Groot of klein: wij helpen graag jouw keukendroom uitkomen…