Legpatronen voor tegels in de badkamer

Is jouw badkamer toe aan een make-over maar weet je niet waar je moet beginnen? Kies voor een legpatroon tegels voor in jouw badkamer! Tegels zijn niet alleen functioneel, maar ook belangrijk voor de uitstraling in je badkamer. Met de juiste legpatroon tegels kun je jouw gewone badkamer omtoveren tot een verbluffende oase van luxe en rust. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wij zetten de meest populaire legpatronen voor je op een rijtje.

Verschillende soorten legpatroon tegels voor in de badkamer

Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak. De ene wil een rustige badkamer met ton-sur-ton effect en de ander juist een echte statement badkamer. Met deze vijf soorten legpatroon tegels weten we zeker dat je jouw droombadkamer kunt realiseren:

Visgraat

Deze tijdloze klassieker staat niet alleen mooi in je woonkamer of keuken, ook op de badkamermuur is dit een waardevolle toevoeging. Deze tegels worden in een hoek van 45 graden op elkaar geplaatst, wat zorgt voor een zigzag-patroon. Door het patroon van visgraat tegels voeg je makkelijk diepte en textuur toe aan je badkamer. Dit kan zowel met grote als kleine tegels.

Tip van adviseur Jip: Is een hele badkamer met visgraat tegels je iets te veel? Kies dan voor accenten als echte blikvanger. Denk aan tegels op de douchewand of achter het toilet. 
 

Halfsteensverband

Als het om wandtegels gaat, is halfsteensverband één van de populairste legpatronen. En dat is niet zonder reden. De tegels worden niet recht onder elkaar geplaatst, maar verspringen steeds een halve tegel. Het resultaat? Een klassieke uitstraling met een speelse touch. Meestal worden deze tegels horizontaal gelegd. Maar je kunt er ook voor kiezen om halfsteensverband tegels verticaal te plaatsen. Bijvoorbeeld met compacte legpatroon tegels van 30x60. 
 

Elleboogverband of keperverband

Het elleboogverband biedt een twist op het geliefde visgraat tegelpatroon. Door het eenvoudig een kwartslag te draaien, ontstaat er een geheel nieuwe look die zowel speels als elegant oogt. Met een beetje verbeelding kun je zelfs 'elleboogjes' in het patroon ontwaren, wat de naam verklaart.

Hoewel dit patroon vaak bekend staat als keperverband, vooral gebruikt bij straatstenen, is het niet te ontkennen dat het ook in de badkamer prachtig staat!
 

Kruisverband of volsteensverband 

De bekendste manier van badkamertegels? Dat is het kruisverband. Vierkante of rechthoekige tegels die recht boven elkaar geplaatst worden. De voegen vormen hierdoor elke keer een kruis. Dit is rustig niet wat je wil? Kies dan voor tegels in verschillende kleuren of een leuk design. Laat je creativiteit lekker de vrije loop.
 

Strooipatroon

Tja, de naam verklapt het eigenlijk al. Kies je voor een strooipatroon in de badkamer, dan lijkt het net of de tegels lukraak op de muur zijn gestrooid. Vaak wordt er wel voor gekozen om dezelfde formaat tegels te gebruiken maar in verschillende kleuren. Dit zorgt voor een uniek en organisch ontwerp, waardoor jouw badkamermuur een ware blikvanger wordt. Zeg maar dag tegen die saaie uitstraling!
 

Laten we samen jouw droombadkamer realiseren

Ben jij klaar om jouw badkamer te transformeren? Wij helpen je graag op weg! Samen met één van onze badkameradviseurs ontdek je welke stijl bij jou past en ontvang je deskundig advies. Laat je inspireren en kom langs bij een Grando showroom bij jou in de buurt.