Modern, moderner, modernst: de nieuwste keukensnufjes

De herfst is inmiddels alweer in volle gang. Voor echte kookliefhebbers betekent dat een seizoen waarin zij niets liever doen dan urenlang in de keuken staan. Gasten worden verrast met een uitgebreid diner en wie jarig is krijgt een versgebakken verjaardagstaart. En wanneer we dan ook nog eens gebruik kunnen maken van de meest moderne keukenapparatuur, dan is dat kokerellen al helemaal geen straf. Maar aan welke snufjes moet je dan denken? Van afzuigkappen tot inbouwapparatuur en van wokbranders tot kranen: in deze blogpost gaat Grando in op de nieuwste must-have keukenapparatuur. Want het voorbereiden van de meest heerlijke gerechten moet niet alleen leuk zijn, een beetje ondersteuning van praktische apparatuur is zeker geen overbodige luxe!

Ingebouwd en alles binnen handbereik

 

Zo, je ovenschotel is klaar om de oven in te gaan. Als beloning voor je harde werk heb je wel een kop koffie verdiend. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van inbouwapparatuur - waarbij alle apparaten naast elkaar worden geplaatst - heb je alles, maar dan ook écht alles binnen handbereik. Terwijl de hypermoderne (combi-)oven jouw gerecht klaarstoomt én daarbij het kookproces zelf reguleert – denk aan automatische aanpassing van de tijdsduur en temperatuur – zet jij met de ingebouwde koffiemachine je welverdiende kop koffie. Wat je nog meer mag verwachten? LED-verlichting in de ovenruimte, kernthermometers, 4D-verwarmingssystemen en ovengerechten die met één druk op de knop twee keer zo snel klaar zijn. Dat maakt koken nog eens een feest.

 

Haal de Aziatische keuken in huis

Wie dol is op Aziatische gerechten kent het wel: het bereiden van wokgerechten levert vaak een teleurstellend resultaat op. De groenten worden lang niet zo knapperig als je zou willen of de boel brand al snel aan. Gelukkig zijn daar meerdere oplossingen voor bedacht. Eén van de nieuwste technische snufjes is de gaskookplaat met vlamverdelers, die ervoor zorgen dat de hitte de pan direct in het midden raakt en daarmee dus efficiënter wordt benut. En wie gaat voor een enorm regelbereik kan zijn geluk niet op met een gaskookplaat voorzien van een superwokbrander. Hiermee regel je de binnen- én buitenvlam afzonderlijk van elkaar. Kortom: aangebrande of doorgebakken wokgerechten zijn dankzij deze gaspitten echt verleden tijd!

 

‘Onzichtbare’ afzuiging

In een keuken waar veel gekookt wordt, hoort natuurlijk een goede afzuigkap. En waar de een kiest voor een opvallende designkap, wil de ander juist het liefste een zo onzichtbaar mogelijk model. Wie de voorkeur heeft voor het laatste kan zijn of haar hart ophalen, want een van de meest hypermoderne technische hoogstandjes op dit gebied zijn de zogeheten down-draftafzuigkappen. Door één druk op de knop komt dit model tevoorschijn en verdwijnt na het koken weer netjes in het aanrecht. Een ander ‘onzichtbaar’ model is het kookveldafzuigsysteem dat vlak naast de kookpitten geplaatst kan worden. Nog voordat de kookdamp de kans krijgt om omhoog te stijgen, wordt het al opgezogen door dit systeem. Stoot je regelmatig je hoofd aan de afzuigkap? Met een plafondunit is dat verleden tijd: dit model wordt namelijk in het plafond ingebouwd. Heb je een open keuken? Verdiep je dan vooral eens in deze nieuwste afzuigsystemen!

 

Koud, warm, bruisend water

De ontwikkelingen op ‘keukenkraangebied’ volgen zich in rap tempo op. Waar velen al bekend waren met de kookwaterkraan van Quooker, zijn er inmiddels veel meer aanbieders die bezig zijn met het ontwerpen van praktisch te bedienen en mooi vormgegeven keukenkranen. En de mogelijkheden zijn eindeloos: van de alles-in-één-kraan waar je zowel kokend als koud water uit tapt tot kranen waarmee je in een handomdraai een glaasje plat, bruisend of bubbelend water op tafel zet. Te verkrijgen in allerlei soorten, stijlen en maten. Superhandig en een heuse kroon op het aanrecht!

 

Op afstand bedienbare keukenapparatuur

En dan nu het neusje van de zalm: op wifi aangesloten keukenapparatuur. Dé technologische innovatie op keukengebied. Want hoe handig zou het zijn wanneer je tijdens het boodschappen doen even een kijkje in je koelkast kunt nemen zodat je direct weet welke ingrediënten je nog nodig hebt? Of dat je na een lange dag werken met één druk op de knop jouw oven alvast voor kunt laten verwarmen of onderweg naar huis snel nog even de vaatwasser aanzet? De huishoudapparaten van Siemens met Home Connect maken het mogelijk. Met de Home Connect App bedien je jouw apparatuur gewoon vanaf je smartphone of tablet. Waar je ook bent. Meer weten? Wij nodigen je graag uit in onze showroom voor een vrijblijvende demonstratie!

 

Grando maakt van koken een feestje

We noemden slechts een aantal van de meest populaire technische keukensnufjes van dit moment. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur? Vraag dan gratis het Grando Inspiratie Magazine aan: 76 pagina’s vol inspiratie voor je nieuwe keuken én badkamer. Word je liever geadviseerd door een van onze adviseurs? Dan ben je uiteraard van harte welkom bij een van onze vestigingen
Heb jij zelf al ervaring met deze nieuwste keukenapparatuur of een aanvulling op dit bericht? Laat het ons dan weten. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!