Nieuwe ergonomische keuken voorzien van alle comfort

Na jaren hard gewerkt te hebben besloten Henk en Dirkje om voor een laatste keer te investeren in een nieuwe keuken. "We waren opzoek naar een praktische en comfortabele keuken", vertelt het paar. Niet alleen is veel aandacht besteed aan het fysieke comfort door middel van diverse ergonomische aanpassingen, maar ook de apparatuur die ze hebben gekozen, maakt hun keukendroom waar.

Ontmoet de klant

Wie: Henk en Dirkje
Type woning: Traditionele vrijstaande woning
Woonstijl: Een mix modern, strak en landelijk
Werkblad: Keramisch
Apparatuur: Een stoomoven, inductiekookplaat met afzuiging, Quooker, koelkast, vriezer en inbouw koffiemachine 
Het mooiste aan de keuken: Het frontje, dit is Organisch Glass wat ervoor zorgt dat de keuken in elk licht weer een andere kleur krijgt 

Kleuren combinaties

De keuze voor een moderne keuken was snel gemaakt. De kleur daarentegen was lastiger. De ruimte van de keuken heeft aan beide kanten grote ramen waardoor er veel lichtinval is. Hier wilde Henk en Dirkje graag gebruik van maken. “We hebben, op advies van de Grando-adviseur, gekozen voor een kleur die zich telkens een beetje anders gedraagt, naarmate de lichtinval.” Het materiaal van de fronten waar uiteindelijk voor gekozen is is Organisch Glass van Pronorm. Dit front bestaat uit een glasplaat op de fronten. Hierdoor onstaat er meer diepte en veranderd de kleur in het licht. 

"Kindvriendelijke en ergonomische keuken"

Geen vingerafdrukken op de fronten

Henk en Dirkje zijn echte familiemensen. Dat blijkt ook uit de portretten die in het huis hangen. Dirkje vertelt dat de kleinkinderen vaak bij opa en oma blijven slapen en eten. Niet alleen Henk en Dirkje genieten daar van, maar ook de kleinkinderen vinden dit fantastisch. Daarom vonden ze het ook belangrijk dat de keukenhufterproof zou zijn. Daar is tijdens het kiezen van de fronten ook rekening mee gehouden.  “De Grando-adviseur maakte er ons op attent dat er afwerkingen bestaan die geen vingerafdrukken achterlaten. Ideaal voor als je kleinkinderen hebt rondlopen.” De glas-op-glasfronten zijn afgewerkt met een zeer fijn zwart greeplijstje. Modern, verfijnd, strak en kindvriendelijk.

Ergonomische oplossing voor minimale belasting

Ervan uitgaan dat een ergonomische keuken enkel iets is voor oudere mensen, is een verkeerde opvatting. De hoogte van je werkblad laten aanpassen aan de lengte van de kok in huis is absoluut geen overbodige luxe. Iedereen geniet van een doordachte indeling. Als koken aanvoelt als zwoegen, dan is er iets grondig fout. Ervaar je pijn als je iets uit je opbergkast haalt, dan is er in jouw keuken niet nagedacht over ergonomie.
Henk en Dirkje kozen voor een uittrekkast in plaats van een klassieke opbergkast. Alles binnen handbereik, zonder zich in bochten te hoeven wringen om iets uit de kast te kunnen halen. De oven is ook perfect gepositioneerd tegenover de kookunit en er is voldoende ruimte in deze keuken om te manoeuvreren, wat toch ook niet onbelangrijk is.

Nieuwe keuken met nieuwste technologieën

"We wilde graag een keuken waar we nog lang van kunnen genieten", zegt Dirkje. Daarom is er gekozen voor extra luxe in de keuken. "We wilden achteraf geen spijt hebben en denken: hadden we toch maar... ". Zo is er gekozen voor een kokendwaterkraan van Quooker, een ingebouwde koffiemachine, stoomoven en kookplaat met kookveld afzuiging. Naast het prachtige apparatuur was opbergruimte ook erg belangrijk. Door de hoeveelheid kasten en lades aan beide kanten van het eiland is er veel ruimte en hoeft er niks meer opgeslagen te worden in een bijkeuken. "Als je het doet, doe het dan goed hé!", grapt Dirkje over hun keuzes. 

Moderne stijl doorgetrokken in tv-hoekje

Als grote voetbal fans wilde Henk en Dirkje graag het tv-hoekje in eenzelfde jasje laten gieten als de stijl van de keuken. “Als je dan toch beslist om een volledige make-over te doen, kan je evengoed ‘all the way’ gaan”, vertelt Henk. Voor het tv-meubel kreeg Grando de opdracht om kasten en fronten te ontwerpen die perfect matchen met de kasten in de keuken. “Dat is meer dan aardig gelukt”, besluit Henk.