Opgeruimde keukenkasten krijg je zo: alle tips op een rij!

Eerlijk is eerlijk, continu zoeken naar de juiste keukenbenodigdheden is toch vreselijk? Er is niks zo vervelend als al je kastjes en lades overhoop halen op zoek naar die ene fijne spatel of het juiste potje kruiden. Het maakt niet uit of je nu veel bovenkasten in je keuken hebt, diepe ladekasten of juist een flinke kastenwand vol spullen. Een opgeruimde keuken is een must! In deze blog delen we handige tips hoe je dit het makkelijkst voor elkaar kunt krijgen. Lees snel verder!

Tip 1: Begin bij het begin

Voordat je begint met opruimen is het natuurlijk handig als je weet wat je allemaal in huis hebt. Haal dus eerst al je keukenkasten en keukenlades leeg. Allemaal? Ja, allemaal! Want opruimen begint met rommel maken. Om het overzicht te bewaren is het slim om de tijd te nemen om je keukenspullen te beoordelen. Ontdoe jezelf van dubbele items, kapotte pannen, producten die over de datum zijn en items die je zelden gebruikt. Zo kun je straks in één oogopslag zien wat je allemaal wil bewaren en wat weg kan.

Tip 2: Bedenk een logische indeling van je keukenkastjes en lades

Als je eenmaal weet welke spullen je hebt en in welke categorie deze vallen, is het tijd om na te denken over een logische indeling. Dit is natuurlijk wel per persoon verschillend. Droom jij stiekem van een deelname aan Heel Holland Bakt en maak je regelmatig zoete en hartige creaties in de keuken? Zorg dan dat je alle bakspullen, mengkommen en benodigdheden binnen handbereik hebt. Ben je een echte keukenprins(es)? Dan is het ook handig als alle specerijen en oliën in de buurt van de kookplaat staan.

Extra tip van adviseur Jip: wil je niet continu zoeken naar het juiste kruidenpotje of andere ingrediënten? Label dan alle potjes, bakjes en voorraadcontainers. Scheelt een hoop frustratie tijdens het koken!

 

Tip 3: Haal handige organizers in huis

Organizers zijn een simpele manier om al jouw spullen na het uitzoeken weer overzichtelijk op te bergen in je keukenkastjes en keukenlades. Van voorraadpotten, opbergbakjes, draaiplateu’s voor sausjes of schoonmaakspullen tot pannenrekken en ladeopbergers. Kijk van te voren goed naar de afmetingen en diepte van je kasten en lades. Zo weet je zeker dat alle organizers goed passen.

Extra tip van adviseur Jip: vergeet de verticale ruimtes ook niet! Bevestig hangrekken of haken aan de binnenkant van kastdeuren om keukengerei, schoonmaakspullen of handdoeken handig op te bergen.

 

Meer opruimtips?

Door je keuken zo efficiënt mogelijk in te richten bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite. Wil je meer tips en wil je advies over de mogelijkheden? Laat je inspireren in een Grando vestiging bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan hier voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.