Planten ideaal voor in de badkamer

Bent u ook zo’n plantenfreak en is uw motto: hoe meer planten, hoe beter? Waarom dan niet een paar planten in de badkamer? Veel planten zullen niet overleven in de badkamer door het gebrek aan licht en door een hoge luchtvochtigheid. Toch zijn er een paar parels die wel tegen het badkamerklimaat kunnen.

Het voordeel van planten in de badkamer

Niet alleen brengen planten kleur en sfeer in de badkamer. Ze hebben daarnaast een zuiverende werking en filteren de lucht. Daarmee halen ze schimmels en andere schadelijke stofjes uit de lucht. Ook zorgen ze voor extra zuurstof.

Ideale planten voor in de badkamer op een rij

Varens

Varens zijn dol op een hoge luchtvochtigheid, indirect zonlicht en hoge temperaturen. Daarnaast zijn ze makkelijk in onderhoud. Ideaal voor in de badkamer dus!

Orchidee

Op zoek naar extra kleur in de badkamer? Ga dan voor een orchidee! Die groeit namelijk heel goed in de badkamer en brengt dus naast de groene kleur van planten ook nog andere frisse kleuren.

Venushaar

Venushaar overleeft het beste in ruimtes warmer dan 18 graden. En laat de badkamer nou net een warme ruimte zijn! Daarnaast houdt de venushaar niet van direct zonlicht wat er in de woonkamer of keuken vaak wel is.

Aloë vera

De Aloë Vera-plant is een erg sterke plant die veel kan hebben. Het maakt daarom niet heel erg uit waar hij staat en heeft maar weinig water nodig! Prima voor in de badkamer dus. Daarnaast heeft de plant vele gezondheidsvoordelen.

Graslelie

De graslelie is een erg makkelijke plant die goed overleeft in de badkamer. Want of u ‘m nou in de zon zet of in de schaduw, de plant vindt het allemaal wel prima. Water vindt de plant dan wel weer belangrijk.