Ruimtelijk effect creëren in de badkamer

Heeft u een kleine badkamer en zou u graag ruimtelijk effect willen creëren, maar heeft u geen idee hoe? Met onderstaande tips helpen wij u een eind op weg.

Tip 1: denk na over de tegels

Naast de grootte van tegels, heeft de manier waarop u de tegels legt ook effect op hoe groot uw badkamer lijkt. Heeft u bijvoorbeeld een smalle badkamer, leg de tegels dan in de breedte. Heeft u juist geen diepe, maar een brede badkamer, leg de tegels dan in de lengte.

Tip 2: creëer transparantie

De deur uit met die gekleurde douchegordijnen en niet-doorzichtige douchewanden! Als u een ruimte groter wilt laten lijken, ga dan voor doorzichtige elementen, zoals een glazen douchewand.

Tip 3: kies voor lichte kleuren

Hoe lichter een ruimte, hoe groter de ruimte lijkt. Dus hou de badkamermeubels, accessoires en andere elementen licht van kleur. Gaat uw voorkeur toch uit naar een donkere vloer? Kies dan grote, hoekige tegels.

Tip 4: ga voor glans

Mat krijgt vaker de voorkeur, terwijl juist glans zorgt voor ruimtelijk effect. Hoe dat kan? Door de weerspiegeling. Dus ook het toevoegen van glanzende elementen, zoals glanzende tegels, creëert ruimtelijk effect in uw badkamer.

Tip 5: creëer ruimte onder kastjes

In plaats van transparante elementen waar u doorheen kunt kijken, helpt het ook om ergens ónder te kunnen kijken. En dan bedoelen we dus bijvoorbeeld zwevende badkamermeubels of meubels op pootjes.

Tip 6: een spiegel voor ruimtelijk effect

Spiegeltje spiegeltje aan de wand… Een spiegel speelt een grote rol in het creëren van ruimtelijk effect. Hoe groter de spiegel, hoe groter de ruimte lijkt.

Tip 7: creëer meer licht

Ook licht zorgt ervoor dat een ruimte groter oogt. En dan vooral natuurlijk licht. Mocht u geen of weinig ramen hebben, dan doet helder wit licht ook zijn werk.

Tip 8: voorkom naden en randen

Plinten of naden en randen tussen bijvoorbeeld tegels laten een ruimte ook kleiner lijken. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.

Pas deze tips toe in uw badkamer en zie hoeveel verschil het kan maken. En dat zónder een verbouwing.
Wilt u meer weten over badkamers? Laat u dan adviseren in één van onze vestigingen!