Rust in uw keuken met Raw Rituals

We leven in een tijd van drukte, stress en haast. We zijn continue bezig om ons leven in goede banen te leiden en worden dagelijks overspoeld met prikkels: op straat, op het werk en thuis via de telefoon, tablet en televisie. Een leeg hoofd is bijna onmogelijk in een tijd als deze. Dit is tegenwoordig meer een luxe dan een vanzelfsprekendheid. De keukentrend Raw Rituals speelt hierop in: rust, ruimte en spiritualiteit staan centraal. Om overprikkeling te voorkomen, laten we ons in deze trend niet meer afleiden door te veel vormen en kleuren. Als u de rust niet buitenshuis kunt vinden, dan maar binnen. Toch?

Japans minimalisme voor sereniteit

De Raw Rituals-keukentrend wordt geïnspireerd door Japans minimalisme. Bij de levensfilosofie Wabi-Sabi staat schoonheid van het natuurlijke verouderingsproces hoog in het vaandel. Niets is perfect, juist verouderde producten hebben waarde en zijn misschien zelfs mooier door slijtage. Dit idee staat centraal in de Raw Rituals-stijl met als doel het terugbrengen van de rust en soberheid, waarbij aandacht is voor uw well being.

 

Natuurlijke materialen als basis

De Raw Rituals-trend hecht veel waarde aan natuurlijke veroudering en juist niet aan gladgestreken en afgewerkte materialen. Wat we dus veel terugzien in deze stijl? Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, marmer en beton op een monumentale manier, zonder echte bewerking. Puur natuur. Naast het gebruik van dit soort materialen zien we in deze stijl ook veel asymmetrische patronen terug. Een Raw Rituals-keuken in 3 woorden? Natuurlijk, warm en rustgevend. Precies wat u nodig heeft als u thuiskomt na een drukke dag.

 

Een natuurlijk kleurenpalet

Natuurlijk is het uitgangspunt van deze stijl en daar hoort dan ook bijpassend kleurgebruik bij. Bruintinten komen veelal terug in de Raw Rituals-keuken met een warme, rustgevende uitstraling als eindresultaat. Denk bijvoorbeeld eens aan de prachtige, rauwe kleur van onbewerkt hout in combinatie met grof marmer. Wat ook goed werkt met deze bruintinten is een koperen kraan en wasbak. Voelt u de rust al wederkeren?

 

Gratis stenen werkblad in uw Raw Rituals-keuken

Heeft u door de ontdekking van de Raw Rituals-trend ook ineens zo’n behoefte aan rust en sereniteit in uw keuken? Misschien kunnen wij wel een steentje bijdragen, want heel januari krijgt u bij ons een gratis stenen werkblad, helemaal passend bij de Raw Rituals-stijl! Kom langs in één van onze vestigingen en laat je inspireren door de mogelijkheden.