Slimme indeling: 4 tips om optimaal te genieten van jouw kleine badkamer

Herken je dat, altijd nét te weinig ruimte in je kleine badkamer. Dit kun je verhelpen met een slimme badkamer indeling. Maar hoe maak je zo’n slimme indeling en waar moet je allemaal op letten? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder!

 

1. Meten is weten

Bij het creëren van de ideale badkamerindeling is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Dus, terug naar de tekentafel. Begin met het maken van een simpele plattegrond van de indeling van je kleine badkamer en wensenlijstje. Wat heb je aan ruimte en welke elementen mogen écht niet in jouw badkamer ontbreken? Nu de basis staat kun je verder gaan kijken.

 

2. Minimaliseer verspilde ruimte

Een slimme indeling van een kleine badkamer begint met het minimaliseren van verspilde ruimte. Overweeg bijvoorbeeld om een inbouwtoilet te installeren. Dit bespaart niet alleen waardevolle vloerruimte, maar geeft je badkamer ook een strakke en moderne uitstraling. Hetzelfde geldt voor je wastafel. Ook voor de douche indeling zijn er verschillende mogelijkheden. Wat dacht je van een inloopdouche? Zo hoef je geen rekening te houden met een douchecabine die ruimte inneemt.

Tip van adviseur Jip: Kies voor een nis in de douche of hang rekjes op om je douchespullen op te bergen zonder extra vloerruimte in te nemen.

 

3. Kies voor een spiegelkast

Heb je al eens een spiegelkast overwogen in de badkamer? Dit is niet alleen een handige manier om al je toiletartikelen, make-up en medicijnen op te bergen, maar bespaart je ook extra wandruimte. Ook heb je zo meteen een spiegel om je in klaar te maken voor de dag.

 

4. Investeer in comfort

Vragen of zorgen over je badkamer montagekosten. Begrijpelijk! Maar weet dat een goed doordachte badkamer indeling niet alleen zorgt voor dagelijks comfort, maar ook voor functionele en esthetische badkamer. Aangenaam voor jou én de waarde van je huis. Win-win dus!

Kortom, met de juiste indeling van je badkamer kun je zelfs in een kleine ruimte een oase van comfort creëren. Onthoud dat een slimme badkamerindeling niet alleen ruimte bespaart, maar ook je dagelijkse routine comfortabeler maakt. Denk na over de mogelijkheden, wees creatief en laat Grando je helpen bij het realiseren van jouw droombadkamer. Samen zorgen we ervoor dat jouw badkamer de plek wordt waar jij je kunt ontspannen en genieten van het dagelijkse leven.

 

Advies over de inrichting van je badkamer?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kleine badkamer? Of je nu een smalle badkamer, kleine vierkante badkamer of een badkamer met bad hebt, wij geven je advies op maat. Samen kijken we hoe we de ruimte in jouw badkamer het beste kunnen benutten. Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken. Onze adviseurs vertellen je graag meer!