Onze stylingtips om jouw keuken summer ready te maken

De regenachtige dagen maken eindelijk plaats voor zonnestralen. Tijd om jouw keuken te voorzien van een zomerse look. Maar hoe pak je dit aan? Wij delen een paar handige stylingtips om jouw keuken summer ready te maken. Wat voor keuken je ook hebt, met een paar kleine aanpassingen of toevoegingen geef je jouw keuken een zomerse boost en breng je buiten naar binnen. Dus lees snel verder voor een hoop zomerse keuken inspiratie!

Tip 1: Voeg tropische keukenaccessoires toe

Tropical accessoires zijn hot! Voeg wat kleurrijke keukenaccessoires toe om makkelijk en snel een vrolijke, zomerse sfeer te creëren. Denk aan tropische prints op theedoeken, placemats, servetten of een tafelkleed. Of wat dacht je van kleurrijke fruitschalen, een opvallende vaas in fruitvorm of servies met tropische prints? Laat je fantasie de vrije loop en speel met vormen en kleuren voor een unieke mix in jouw keuken. 

Tip 2: Zomerse quotes en posters

Shop leuke lijsten in verschillende formaten en kies diverse posters met zomerse settings en quotes voor in de lijstjes. Denk aan fruitsoorten, cocktails, palmbomen en tropische stranden. Verdeel deze op plankjes aan de muur of vul een wand met de lijstjes. Het fijne is, dat je de inhoud van de lijstjes kunt wisselen per seizoen. Eén keer de aanschaf, het hele jaar door plezier! 

Extra tip van adviseur Jip: Voeg wat glazen accessoires toe en strategisch geplaatste spiegels om je keuken optisch groter te laten lijken en het zonlicht te reflecteren voor een ruimtelijk gevoel. 

Tip 3: Kies voor fleurige bloemen en planten

Verse bloemen in huis halen is natuurlijk altijd een goed idee. Hetzelfde geldt voor planten. Zet bijvoorbeeld een mooie bos zonnebloemen op de eettafel, hang een paar hangplanten in de keuken of plaats een paar potten met kruiden op het aanrecht. Heb je meer ruimte? Kies dan voor een leuk citroenboompje.

Extra tip van adviseur Jip: Wist je dat bloemen en planten niet alleen een vrolijke sfeer creëren? Ze zuiveren ook de lucht en zorgen voor leven in de ruimte.

Tip 4: Speel met kleuren die de zomer vangen

Breng de zomer naar binnen met levendige en frisse kleuren in je keuken decoratie. Denk aan geel, oranje, turqoise en koraalroze. Dit kan natuurlijk met een nieuwe kleur op de muur, maar ook met accenten. Denk aan kussenhoezen en kleurrijke glazen en mokken. Deze kleuren zorgen direct voor een vrolijke, zomerse uitstraling zodra je jouw keuken in loopt. 

Dus ga lekker aan de slag met bovenstaande tips en tover jouw keuken om tot een kleurrijke, zomerse ruimte.