Terrazzo maakt een comeback in de badkamer

2017 was het jaar van het marmer. Dit rijke materiaal stal de show in verschillende uitvoeringen, kleuren en toepassingen. Dit jaar doet de publieksfavoriet een stapje opzij, om plaats te maken voor de trend van dit jaar: terrazzo. Het uitbundige broertje van natuursteen is terug van weggeweest en doet het ook in de badkamer verrassend goed.

Wat is terrazzo?

Terrazzo wordt ook vaak granito genoemd. Stukjes marmer, graniet of glas worden in cement geduwd en gepolijst. Het is een van origine Italiaanse techniek die in de jaren ’50 en ’70 ook in ons land erg populair was. Het wordt gekenmerkt door gespikkelde motieven met een onregelmatig mozaïek-effect. Terrazzo verdween zo’n 40 jaar van de trendradar, maar maakt nu een grootse comeback. Tegenwoordig is er ook imitatieterrazzo verkrijgbaar gemaakt van kunststof.

Terrazzo in de moderne badkamer

De veelzijdigheid van Terrazzo is zijn sleutel tot succes. Het uitbundige retro-karakter gaat verrassend goed samen met zowel een klassieke als een minimalistische badkamer. Terrazzo zorgt namelijk voor een bijzonder accent in een strak lijnenspel. Het brengt een gevoel van luxe in de badkamer en is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar: van vloeren en dorpels tot een bijzonder werkblad. Kies kleine stukjes voor een klassieke uitstraling, of grove stukken voor een grafisch effect.

Een praktisch statement

Met terrazzo maak je een statement. Het is een uniek, handgemaakt materiaal en je kiest uit verschillende zwartwittinten of kleuren. Maar tegelijk is het ook een ontzettend praktisch alternatief voor tegels. Terrazzo is sterk, hard en makkelijk schoon te maken. Bovendien is het enorm stoot- en krasvast.

Hulp nodig?

Benieuwd wat terrazzo voor jouw badkamer kan betekenen? Vraag om advies in één van onze vestigingen