Til jouw kookervaring naar een hoger niveau met slimme keukenoplossingen

In huis vind je tegenwoordig overal slimme apparaten. Van een thermostaat tot lampen die je kunt bedienen met je smartphone. Maar ook in de keuken zijn er volop mogelijkheden. Slimme keukenapparatuur en keukenoplossingen zijn dé manier om het koken sneller en efficiënter te maken. Maar wat zijn de mogelijkheden en hoe til je jouw kookervaring naar een hoger niveau? Je leest het allemaal in deze blog.

Waarom moet je kiezen voor slimme keukenapparatuur?

Is het wel echt nodig, al die slimme keukenapparaten? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jouw eigen voorkeur, maar wij zijn absoluut fan! Dankzij de ingebouwde technologie is jouw smart keukenapparatuur verbonden met internet en kun je deze via je smartphone of tablet bedienen. Hoe handig is dat? Het is makkelijk én bespaart je tijd. 

Soorten smart keukenapparatuur

Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is een slimme oplossing voor om het jou in de keuken nóg makkelijker te maken. We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

 

Slimme oven

Heb je haast en wil je niet wachten tot je lasagne of ovenschotel klaar is? Zet de oven vast aan vanaf je werkplek. Zo staat jouw maaltijd zodra je thuis komt in no time op tafel. Makkelijk, snel en zonder moeite! Of zit jij heerlijk op de bank te wachten op jouw pizza? Door middel van een app en de camera's in de oven kan jij jouw pizza nauwkeurig in de gaten houden! 

Ben jij geen keukenprins(es)? Hier kan de Bora x BO, zie de afbeelding hiernaast, goed bij ondersteunen! Op het uitgebreide display kan jij kiezen welk gerecht jij wilt bereiden en de Bora verteld jou hoe lang deze in de oven moet voor de perfecte garing. Of het nu gaat om gebraden rosbief, overheerlijke gegrilde groente of de perfecte croissants: dankzij de optimale warmteverdeling maak jij de lekkerste gerechten. Zelfs wanneer je drie gevulde bakplaten tegelijk naar binnen schuift. Als je bijvoorbeeld aardappels, groente en vlees tegelijkertijd maakt, op drie bakplaten, zullen ze allenmaal goed gegaard zijn! 
 

Slimme koffiemachine

Hoe lekker is het om vanuit je bed alvast een kopje koffie te zetten? Met een slimme koffiemachine kan dit. Maar er is meer! Bij Nespresso wordt er zelfs bijgehouden hoeveel cups je nog hebt en ontvang je een melding als deze bijna op zijn, nooit meer misgrijpen dus. Ook zijn er koffiemachines waarbij je verschillende koffierecepten in kunt stellen. Zo zet jij keer op keer het perfecte bakkie koffie.

Slimme koelkast

Vergeet jij ook altijd dingen op je boodschappenlijstje te zetten? Dat probleem is met een smart koelkast verleden tijd! Is de melk op? Via het scherm op de koelkast werk je meteen je boodschappenlijstje bij. Er zijn zelfs koelkasten verkrijgbaar waarbij je vanaf de koelkastdeur je favoriete maaltijd kunt bestellen. 
 

Slimme vaatwasser

Is jouw huis voorzien van zonnepanelen? Dan kan een slimme vaatwasser voor jou heel handig zijn! Jouw panelen leveren namelijk het meeste op overdag. Hierdoor kan het fijn zijn om al jouw huishoudelijke apparaten zoals de vaatwasser overdag te laten draaien. Met een slimme vaatwasser kan je deze tijdens werktijd al aanzetten. Dit scheelt niet alleen stroom maar je hebt ook nog eens een schone vaat wanneer je thuis komt! Win-win. 

Onze hulp nodig?

Wil je meer weten over slimme keukenoplossingen en wat de mogelijkheden zijn voor jouw droomkeuken? Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren en helpen om dé perfecte keuken samen te stellen, inclusief slimme keukenapparatuur. Maak vrijblijvend een afspraak in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden. Tot snel!