Tips & tricks: hoe richt ik mijn toiletruimte in

Het toilet is vaak een van de kleinste ruimtes in huis, maar dat betekent niet dat deze niet stijlvol en functioneel kan zijn. Integendeel! Met de juiste inrichting en een paar slimme trucjes tover je jouw toilet om tot een ware eyecatcher. Je brengt er dagelijks toch wat tijd door. Dus waarom niet in stijl? In deze blog delen we vijf handige tips & tricks hoe je jouw wc kunt inrichten. Lees snel verder!

Tip 1: Kies een stijl

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting van je toiletruimte, is het belangrijk om een stijl te kiezen die bij jou en je interieur past. Ga je voor een luxe toiletinrichting met gouden elementen of een moderne look met strakke lijnen en minimalistische details? Of ben je meer fan van een klassieke uitstraling met warme kleuren en vintage accessoires? Door een duidelijke stijl te kiezen, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste elementen voor je toiletruimte.

Extra tip van adviseur Jip: voor veel toilet inrichting inspiratie kun je eerst beginnen met een moodboard via Pinterest. Pin alles wat je leuk vindt en voordat je het weet heb je een mooie basis met toilet inrichting ideeën.

Tip 2: Behang of tegels?

Ga je voor behang of tegels voor je toilet inrichting? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Behang zorgt voor een warme, gezellige sfeer, terwijl tegels praktisch en gemakkelijk schoon te houden zijn. Speel met printjes of legpatronen voor tegels en kies wat het beste past bij jouw wensen en stijl voor je toilet.

Tip 3: Laat jouw toilet groter lijken

Als je een kleine toiletruimte hebt, zijn er verschillende trucjes om deze groter te laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren op de muren en kies voor een zwevend toilet en wastafel om de vloer vrij te houden (meteen makkelijker met poetsen). Een andere manier om de ruimte te vergroten is het plaatsen van een grote spiegel aan de wand om het licht te reflecteren.

Tip 4: Zet jouw toilet in the spotlight

Voldoende licht in je toilet is natuurlijk handig, maar het moet niet te fel zijn. Het is tenslotte maar een kleine ruimte. Kies daarom voor sfeervolle verlichting zoals wandlampen of inbouwspots, die de ruimte mooi verlichten zonder te overheersen.

Extra tip van adviseur Jip: wil je graag een luxe toilet inrichting? Dan is indirecte verlichting zoals een spiegel met LED verlichting een makkelijke manier om een extra luxe uitstraling te creëren.

Tip 5: Gebruik de juiste accessoires

Met accessoires kun je natuurlijk alle kanten op. Dit is dé finishing touch voor je toiletruimte. Daarom spelen ze een belangrijke rol voor het creëren van de juiste sfeer. Kies dus voor een mooie zeepdispenser, handdoekhouder en toiletborstelhouder in bijpassende kleuren en materialen. Voeg eventueel een leuk vaasje of lekkere geurkaars toe om het helemaal af te maken.

Advies nodig voor jouw toilet inrichting?

Met deze vijf tips kun je jouw toiletruimte omtoveren tot een stijlvolle en functionele ruimte waar je trots op kunt zijn. Experimenteer met verschillende materialen, kleuren en accessoires om de perfecte inrichting te creëren. Ben jij klaar om jouw toilet te transformeren? Ontdek samen met ons de stijl die past bij jou, laat je vakkundig inspireren en adviseren in een van onze showrooms