Tips voor het organiseren van je keukenla

Zijn uw keukenlades ook vaak een rommeltje waardoor u niet altijd alles snel kan vinden en overzicht mist? Gelukkig overkomt dat de beste. En dat terwijl keukenlades handige opbergers kunnen zijn. Om te voorkomen dat u tijdens het koken eeuwenlang moet zoeken naar het juiste bakje, kruid of bord, leest u hieronder een aantal handige en praktische tips voor het organiseren van uw keukenla.

Start met een grote schoonmaak

Begin met het weggooien van producten die over de datum zijn of die u niet meer nodig heeft. Maak de lades schoon en denk vervolgens na over een goede verdeling van de spullen. Zet alles in groepjes bij elkaar: de kruiden bij de kruiden, pannen bij de pannen en bestek bij het bestek en zorg ook dat u alle soortgelijke etenswaren bij elkaar verzamelt. Op deze manier weet u altijd in welke lade of kast u moet zijn om te vinden wat u zoekt.

Maak gebruik van voorraadpotten

Ook bestaan er handige hulpmiddelen die u helpen in de strijd naar een opgeruimde keukenla en -kastje. Denk aan voorraadpotten voor bijvoorbeeld rijst, pasta, suiker en havermout. Op deze manier slingeren er geen open pakken rond en heeft u een beter overzicht van de huidige voorraad.

Ga voor organizers in de lades

Ook ladeverdelers helpen u bij het op orde houden van uw la. Zo kunt u uw eerder gekozen verdeling of sortering aanhouden en worden de lades minder snel een rommeltje. Zo’n organizer of ladeverdeler schuift u eenvoudig in uw la en is vaak ook nog eens verstelbaar. Een besteklade is hier ook een goed voorbeeld van.

Messenblok om messen bij elkaar te houden

Naast uw bestek te organiseren met een organizer kunt u ook de grotere snijmessen apart bewaren in een messenblok. Naast dat u op deze manier alle messen mooi bij elkaar heeft, worden ze zo ook minder snel bot. Daarnaast is een messenblok ook nog eens een mooie eyecatcher in de keuken.

Al het groot bestek in één houder

Nóg een tip om de besteklade verder te organiseren: bewaar al het groot bestek in een aparte houder dat u op de aanrecht zet. Extra overzicht en zo klemt de besteklade minder snel.