Tips voor restylen keuken

Misschien zijn uw vakantieplannen in duigen gevallen of gaat u in plaats van 3 weken naar Amerika een weekje naar Zeeland. Tijd genoeg om uw keuken te restylen dus! Misschien heeft u geen zin in een volledige verbouwing en is dit ook helemaal niet nodig, maar begint de stijl van de keuken u wel te vervelen. Een aantal onderdelen vervangen zorgt al snel voor een nieuwe look and feel.

Renoveren in plaats van verbouwen

Waar voorheen sneller de keuken helemaal afgebroken werd voor een volledige verbouwing, past  u tegenwoordig makkelijk een aantal elementen aan. Daarmee creëert u al snel een andere sfeer, zónder te verbouwen. Een stuk goedkoper dus! En het mooie aan het restylen van het keuken is dat met kleine aanpassingen een groot verschil maakt.

Wat kunt u allemaal aanpassen?

Vervang de achterwand

De achterwand doet veel voor de sfeer van uw keuken. Door deze te vervangen creëert u al snel een andere sfeer. Vervang de huidige tegels door een nieuwe, hippe variant of ga voor een achterwand van rvs, glas of kunststof. Ga voor een marmer- of betonlook, schilder de tegeltjes in uw favoriete kleur of ga voor bord- of magneetverf of plak er stickers overheen! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voeg accessoires toe

Ook mooie accessoires kunnen zorgen voor een frisse wind in je keuken. Denk aan een stijlvol messenblok, verschillende planten en mooie houten snijplanken. Of een mooie set handdoeken, passend bij de kleuren van je keuken.

Geef de keukenkastjes een make-over

Keukenkastjes kunt u op meerdere manieren eenvoudig pimpen. Plak bijvoorbeeld folie op de kastjes. Het voordeel van zo’n folie is dat die in veel verschillende stijlen te krijgen is.  Ga bijvoorbeeld voor een houtlook of een marmerlook. Of verf de keukenkastjes in een kleur naar keuze. Ook de greepjes vervangt u eenvoudig voor een volledig andere uitstraling.

Vervang de verlichting of voeg verlichting toe

Licht zorgt vaak voor een warme, gezellige sfeer. Daarnaast heeft het natuurlijk ook nog een functie. Kijk eens of er plekken in de keuken zijn waar u nog licht kunt toevoegen of waar het licht te wit of te fel is. Of voeg een mooie tafellamp toe als eyecatcher.

Voeg mooie, houten planken toe

Monteer planken aan de muur, zet daar weckpotten op en decoreer met planten. Tada: in een handomdraai extra sfeer in de keuken!