Trend: tweekleurige keukenkastjes

Hoewel witte keukens al jarenlang ongekend populair zijn, lijkt de helemaal witte keukentrend nu ten einde te komen. We zwaaien sober en basic uit en verwelkomen een mix en match tussen allerlei kleuren en materialen. Om te beginnen met de keukenkastjes. Zo bestaat uw keuken uit 2 stijlen die verassend goed met elkaar samengaan, wat tegelijkertijd een optisch ruimer effect veroorzaakt. Kies voor een stevig contrast, of juist ton-sur-ton. Zo geeft u op een makkelijke manier een interessante look aan uw keuken. In dit blogbericht leggen we uit hoe u deze trend in huis haalt.

Van licht naar donker

Het weglaten van de bovenste keukenkastjes zien we steeds vaker terug met een ruimtelijk effect als resultaat. Maar dan geeft u wel flink wat opbergruimte op. Wanneer u kiest voor bovenkastjes met een lichte, neutrale kleur creëert u toch een opgeruimd gevoel zonder te besparen op kastruimte. Leef u vervolgens uit op de onderste kastjes. Hier kunt u gerust voor diepere tinten gaan. De meest extreme, maar erg stijlvolle, variant van deze trend is zwart met wit voor een monochrome look. Maar dit kan ook binnen dezelfde kleur: een lichte tint op de bovenste kastjes en een donkere tint van dezelfde kleur op de onderste. Zo creëert u ruimte en hoogte.

 

‘Material blocking’

Ook kunt u 2 verschillende materialen gebruiken in de keuken. Kies dan voor een rustige basis, zoals hoogglans of mat wit, en combineer dit met een uitgesproken materiaalsoort. Denk hierbij aan robuust hout, koper, goud, rvs, marmer(look) of beton. Een kookeiland in een compleet andere stijl kan ook heel interessant zijn. Denk aan een simpele witte keuken met een robuust houten eiland voor een spannend contrast.

 

Laat u inspireren!

Lijkt deze trend u wel wat? Laat u inspireren door onze voorbeelden bij een Grando filiaal bij u in de buurt.