Wij ruimen op! U ook?

De keuken opnieuw organiseren staat bij veel mensen op het to-do-lijstje voordat 2019 aanbreekt. Niets zo lekker als het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. Daarom ruimen wij onze showrooms op. Zo maken we plaats voor onze nieuwe keukencollectie! Heeft u ook last van de opruimkriebels? In de keuken brengt het gemiddelde gezin flink wat tijd door en daarom zijn er ook veel spullen te vinden. Met deze tips is ook uw keuken binnen no-time weer helemaal netjes.

Van hoog naar laag

Pak er een keukentrapje bij en werk van boven naar beneden tijdens het opruimen van uw keuken. U begint dus met alle bovenste keukenkastjes en u eindigt helemaal onderaan. En als u alle kastjes dan toch leeggehaald heeft, kunt u er net zo goed meteen een sopje doorheen halen…

Less is more

We verzamelen door de jaren heen flink wat dubbele (of driedubbele, of vierdubbele…) keukenspullen. Maar over het algemeen is één kaasschaaf toch echt genoeg. En bakt u nooit taarten, maar heeft u wel 9 springvormen in de kast staan? Dat is ook niet nodig. Gooi kapotte spullen waarvan u eerder geen afscheid kon nemen weg en breng dubbele producten naar de rommelmarkt of kringloopwinkel.

Functie voorop

In een keuken waar alles een handige plek heeft werkt u het fijnst. Organiseer daarom uw keukengerei op zo’n manier dat alles met dezelfde functie dichtbij elkaar staat. Glazen bij de glazen, bakspullen bij de bakspullen en servies bij het servies bijvoorbeeld. Bewaar kruiden, oliën en specerijen dichtbij het fornuis en snijplanken en messen in de buurt van uw aanrecht. Zet daarbij de spullen die u het vaakst gebruikt voorop en dingen die u minder vaak nodig heeft achteraan of op een hogere plek.

Kritisch kopen

Er komen elke week of misschien wel elke dag nieuwe boodschappen bij in uw keuken. Deze verdwijnen allemaal in de keukenkastjes. Misschien liggen sommige producten er zelfs al jaren terwijl ze nooit gebruikt worden. Dat is zonde! Kook bijvoorbeeld een hele week met de spullen die u nog heeft en gooi alles weg waarvan de houdbaarheidsdatum in een ver verleden ligt. Heeft u moeite met het overzicht houden? Bewaar houdbare producten zoals pasta, rijst of suiker dan in mooie, doorzichtige potten. Zo ziet u direct wat u nog in huis heeft.

Helpt u ons opruimen?

Bent u toe aan een nieuwe keuken? Kom langs in één vestigingen. Tijdens de showroomopruiming profiteert u van kortingen tot wel 70%!